Читайте нас в соціальних мережах

Благодійна школа англійської мови стартувала на Тернопільщині

Вівторок, 28 липня 2015 08:00
У музейно-меморіальному комплексі імені Патріарха Йосифа Сліпого в Заздрості на Тернопільщині відбулося відкриття благодійної літньої школи англійської мови.

«Проект, організатором та головним спонсором якого є Релігійне товариство українців католиків «Свята Софія» (США) створено для дітей з родин учасників АТО, дітей-сиріт і семінаристів Тернопільської духовної семінарії», - повідомили у прес-службі товариства. -

Протягом трьох тижнів 18 учасників програми віком від 15 до 20 років з Тернопільської, Донецької, Херсонської, Львівської та Рівненської областей вивчатимуть англійську мову у трьох різнорівневих групах.

Лекції вестимуть кваліфіковані викладачі-волонтери зі Сполучених Штатів Америки. Передбачено багатопланові заняття з граматики, розмовної мови, читання, розуміння зі слуху, майстерності писання.

Навчання складатиметься із двох ранішніх та одного пополудневого блоків. Вечірні заняття включають перегляд та обговорення кінофільмів, караоке та класи з американської кухні.

Навчальний процес проходитиме не лише за традиційним методом підручника, але й передбачено ігрові та мультимедійні методи із застосуванням новітніх технологій.

Учасники програми матимуть нагоду спілкуватися живою англійською мовою, пізнати американську історію, культуру й традиції.

Метою організаторів є не тільки створити повноцінне англомовне середовище для молоді, а й подбати про духовний розвиток учнів. Відтак, протягом дня слухачі відмовлятимуть вервицю, Хресну дорогу, а також відбудуть прощу до Зарваницької Матері Божої. Недільні Божественні Літургії для учасників школи служитимуться рівно ж англійською мовою. Передбачено екскурсії Подільським краєм.

«Сьогодні в умовах війни Товариство «Свята Софія» в Америці відчувало обов’язок підтримати військовослужбовців у свій спосіб: забезпечити їхнім дітям можливість продуктивно та корисно провести літні канікули, скористатися нагодою спілкування з носіями англійської мови, поглибити свої духовні джерела, пізнати спадщину Патріарха Йосифа», - зазначила директор школи д-р Ірина Іванкович.

До активної співпраці у проведенні літньої школи прилучилися Товариства «Свята Софія» в Бельгії та Римі. Фінансову підтримку надав народний депутат України Микола Люшняк.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ