Читайте нас в соціальних мережах

На Збаражчині на могилі воїна АТО московські попи показали свою справжню суть слуг Кремля (відео)

Неділя, 26 липня 2015 10:44
На Збаражчині, у селі Залісці вчора посвячення пам’ятника на могилі загиблого воїна АТО Андрія Чабана ледь не закінчилося великим скандалом. Представники православної церкви московського патріархату відмовилися відслужити молебеньспільно з українським духовенством.

Крім того, вірні патріарха Кіріла використовували у своїх релігійних піснеспівах тільки російську мову.

Андрій Чабан родом з села Залісці Збразького району. Від 2008 року за контрактом служив у частині А 0551 у Хмельницькому, був інструктором відділення зв'язку. У 2014 — у в/ч А0661. Після захоплення Криму Росією 80 днів був у Херсоні, потім його направили на Схід. Під час патрулювання спецпризначенці виявили диверсійну групу терористів. Загинув 24 липня біля Первомайська від кулі снайпера, врятувавши побратимів від загибелі ціною власного життя — група потрапила в засідку. Йдучи в небезпечну зону, воїн не слухав тих, хто його від цього відмовляв, а наголошував: «Це ж моя Україна, я мушу її боронити від ворога».

Та таких принципів зовсім не дотримуються попи Залісців. Протягом всієї ходи через село вони виконували свої релігійні піснеспіви тільки російською мовою. А коли вірні Кіріла побачили біля могили Андрія делегацію духовенства Української православної церкви Київського патріархату на чолі з архієпископом Нестором, то одразу накинулися на них. Московські попи відмовилися відслужити спільну молитву. Українські священники вирішили не провокувати конфлікт, і тому відступили у сторону та відслужили свій молебень пізніше.

Окремо варто звернути увагу на зміст співів та промов московських попів. Вони називали загиблого Героя ніяк не по-іншому як «убієнний воін Андрєй», жодного разу не згадали назву держави – Україна, та, звичайно, жодним чином не зазначили, що він загинув у боротьбі з ворогами.

Люди шепталися, що у приватних розмовах місцеві попи говорили, що Андрій Чабан ніякий не герой - своєю смертю він всього лиш спокутував вбивства братів-слов’ян, які прийшли нас визволяти від американських окупантів.   

«Андрій Чабан - український воїн, який загинув за Україну, - написала пізніше заступниця голови Збаразької райдержадміністрації Світлана Боднар. - Батькам говорив: «Це моя Україна, я мушу її боронити від ворога!» і просив не вірити кремлівській пропаганді. Сьогодні на вшануванні його пам'яті з нагоди роковин загибелі на Сході України від кулі російського снайпера, якби не хотіли цього віряни і священики УПЦ Московського патріархату у його рідному селі у небо на цвинтарі у Залісцях, де похований ГЕРОЙ УКРАЇНИ, все ж лунала молитва за упокій душі Андрія УКРАЇНСЬКОЮ МОВОЮ, яку звершив владика Нестор та священики УПЦ КП Збаразького району, гримів СЛАВЕНЬ УКРАЇНИ, гасла "СЛАВА УКРАЇНІ!", "ГЕРОЯМ СЛАВА!", "СЛАВА НАЦІЇ - СМЕРТЬ ВОРОГАМ!", УКРАЇНА - ПОНАД УСЕ!", "ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ!", "СЛАВА ГЕРОЮ УКРАЇНИ АНДРІЮ ЧАБАНУ!", патріотична бандерівська пісня "Десь там далеко на Волині". ЦАРСТВО НЕБЕСНЕ ВОЇНУ, який з честю ніс звання захисника Вітчизни, ТЕРПІННЯ І СИЛИ ЙОГО БАТЬКАМ, А ЗЕМЛЯКАМ - РОЗУМІННЯ ТОГО, ЩО ВОНИ УКРАЇНЦІ, бо, на жаль, українства у Залісцях маленька дещиця.»  

 

 

Коментарі  

+1 #18 Андрей 29.08.2015, 20:30
Так а кто делает? это упц кп отобрало 23 храма, это украинскоая демократия? Или свободное вероисповедание ?
Скарга
+1 #17 Виталий 04.08.2015, 00:41
А где вы видели МОСКОВСКИХ батюшек (т.е. тех, кто приехал из Москвы)? И причем здесь порядки на Украине? Церковь испокон веков имеет свои порядки, которые каждый хочет изменить под себя. Так может не Бога под себя стоит менять, а попробовать изменить себя под Бога?
Скарга
+1 #16 ніка 02.08.2015, 01:33
Повністю з вами згідна, і підтримую на всі 100%. Бог -є любов. А так звані "патріоти" і "українці" сіють у час війни ненависть поміж нами, висвітлюючи однобоко інфомацію.
Скарга
+6 #15 Максим 31.07.2015, 18:34
Шановні співвітчизники! Тримайтесь Української Православної Церкви яку возглавляє Митрополит Онуфрій.Минайте десятою дорогою "філаретовщину" т.з."Київський Патриархат",яки й тільки і робить,що піариться на подвигах наших воїнів.Будьте мудрими!Спаси Господи!Слава Україні!
Скарга
+5 #14 Валерий 31.07.2015, 17:08
Не російську мову а церковно словянську мову (Богослужбову)! !!!!
Скарга
+3 #13 Вячеслав 29.07.2015, 23:31
Почему этот прекрасный сайт не расскажет, как "московский" митрополит Онуфрий сегодня в Киеве "вшанував пам`ять загиблого Уна-УНСОвця" Михайла Жизнєвського. Вот ссылка: unso.in.ua/.../...
ЭТО СОБСТВЕННЫЙ САЙТ УНА-УНСО!!! Хочется сказать редакции сайта: ПРЕКРАТИТЕ! Нам и так войны хватает. Появляется ощущение, что некие люди нас просто отвлекают от чего-то действительно важного. ПРЕКРАТИТЕ!!! У нас одна вера. А у манипуляторов цели разные!
Скарга
+5 #12 Вячеслав 29.07.2015, 23:21
Я бы провел параллель: если ты готов признать раскольническую церковь, тогда тебе ничто не мешает признать ЛНР и ДНР!!! Ведь они такие же раскольники!!!!
Скарга
+4 #11 Вячеслав 29.07.2015, 23:18
100% заказная статья! Половина комментариев здесь изложена русским языком. Я сам пишу на русском, но это не мешает нам с вами иметь единую позицию!!! Моя фамилия Трибуховский, зовут Вячеслав, живу в Николаеве. Зайдите ко мне в одноклассники и поймете мою позицию в отношении России. Но, уверяю вас, друзья, это подмена понятий! Просто Некая группа, организовавшая этот "хит" хочет поссорить тех, кто ещё находится в мире и согласии. "Московские батюшки", уже давно не московские! У нас, в типа пророссийском городе, большая часть священников открыто говорят о войне. А некоторые, в случае, если враг дойдет до Николаева, сбросят рясу и возьмут оружие! Не забывайте: войны организовывают правители, а умирают обыкновенные люди! Иерархи между собой скубутся? Пусть! Хотя я точно знаю, что никто ни на кого не нападал, как было сказано в статье. Просто стравливают те части Украины, что ещё не конфликтуют. Нам нужно сейчас не ссориться, а находить связки понимания и объединяться. Против москаля, нашей власти (читай лжи, несправедливост и и коррупции) и прочей нечисти!!! Слава Украине!!!!!!!! !!!!
Скарга
+6 #10 Андрій 29.07.2015, 20:42
Зі слів батьків загиблого воїна, ідучи в зону бойових дій, Андрій розказував що він не Причастився і не посповідався по проханню мами в храмі в зв"язку з тим, що поблизу небуло православного храму УПЦ, а тільки одні УПЦ КП, в яких він не хотів приймати участь в таїнствах, показуючи цим не тільки мужність і героїзм на полі бою, але і виявившись ісповідником. Тому для нас воїн Андрій являється героєм України, і зразком стояння в істині православної віри.
Скарга
+3 #9 юра 29.07.2015, 20:32
Чому автор статті не описав що сам голова збаразької районної ради попросив представникам УПЦ КП відійти від могили, і дати можливість представникам УПЦ першим відслужити панахиду. Що і було зроблено після словесної перепалки біля могили, і неодноразового прохання батьків загиблого воїна?
Скарга
+5 #8 Православный 28.07.2015, 18:05
В Украине нет московских батюшек, есть законная Украиснкая Православная Церковь, которую признают во всем православном мире. И в ней украинцы и священники тоже украинцы. И есть УПЦ КП, которая считается раскольнической организацией во главе с Филаретом, ее в мире никто не признает. Каждый сам делает выбор, что ему ближе, Церковь или национализм.
Скарга
+6 #7 Православный 28.07.2015, 18:02
Это ложь, дальше нескольких строчек не стоит и читать. В УПЦ никогда не молятся на русском языке, а только на церковно-славян ском 2) УПЦ не участвует в молитвах с раскольниками или еретиками, память военных тут не причем. Точно такой же случай был недавно в Лисичанске, когда националисты предлагали молиться вместе, но есть церковные правила, которые христианами соблюдаются и посторонние люди не могут руководить церковным порядком или изменять его под свои интересы. У Церкви есть свой голос и мнение и она говорит об этом. Только зачем все это перекручивать и подавать лживую информацию? Это вносит раздор в общество, а не мир.
Скарга
+3 #6 Андрій 28.07.2015, 15:05
Ага Украинские, которые сделали раскол? С них вы берете пример? Нам в селе раскольническая церковь не нужна)
Скарга
+9 #5 Назар 27.07.2015, 22:48
Якщо бути компентентим і точним, то священнослужите лі УПЦ відправили панахидну службу не на російській мові, а на церковнослов'ян ській мові. Це ясно чути на відео, що доданні до цієї статті.
Скарга
-4 #4 Тернополь 27.07.2015, 22:44
У нас в Луганске было всего 2 Украинские церкви: УАПЦ г.Красный Луч и в Луганске УПЦ КП. Всех священников выгнали, а церкви разорили! Так что делать с кацапскими попиками?
Скарга
+12 #3 Павло 27.07.2015, 15:51
У Бога немає ні українця ні москаля, всі рівні.Для Ньога має значення лише любов людей до Нього і до ближніх. В гаслах "смерть ворогам" любові немає.За ворогів Господь сказав молитись.Він буде всім Суддею в свій час! А розпалювати релігіні конфлікти це страшна річ
Скарга
-3 #2 Наталія 27.07.2015, 06:33
доки будуть холопи, це буде
Скарга
-2 #1 Лилия 26.07.2015, 13:54
А почему Московские батюшки делают на Украине свои порядки? У нас есть свои священники украинские.
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ