Читайте нас в соціальних мережах

Тернопільські волонтери скаржаться, що допомога на фронт з кожним днем зменшується (ФОТО)

Середа, 01 липня 2015 10:05
Ось уже більше як рік йде військове протистояння в Україні. Усі активісти волонтерської групи, громадської організації "Схід та Захід єдині" з самого початку бойових дій на Донбасі активно стали пліч-о-пліч своєю волонтерською діяльністю з нашими бійцями. Зараз вони опікуються близько 30-тьма підрозділами і з'єднаннями. 

З приходом літнього періоду на ТВД російсько-української війни на Донбасі вода є не менш важливим чинником підтримки боєготовності частин чим боєкомплект, озброєння чи спорядження. Так в останніх великих рейдах, і сьогодні вода завжди становила третину або половину комплектації вантажу. 

- Звертаюсь до усіх земляків і не байдужих українців, український загал хоч і розуміє, що йде війна, але активність переживання за загальну справу допомоги у кожного своя. Хтось надривається, системно вкладаючись у допомогу бійцям. А хтось вважає що це його не стосується, про людське око вдягає вишиванку та «сопереживає» за успіхами наших військ з дивану біля телевізора. Або ще гірше – в алкогольному угарі викрикує в кабаках «Слава Україні…», а на ділі палець об палець не стукне, щоб щось зробити,  - зауважує військовий тернопільський журналіст та волонтер Ігор Крочак.

За його словами, дедалі більше людей частково відсторонюється від активної допомоги. Аргументація банальна - державна система зобов’язана зробити  щоби на фронті у хлопців все було у достатній кількості. Саме тому зараз потрібно кинути усі зусилля для того, аби наші бійні не відчували потреби у їжі, одязі, взутті тощо.

- Надходження допомоги суттєво поменшало. За практикою, місяці два назад велику «фуру» (сідельний тягач) вагою у 30 тонн ми збирали в два рази швидше. Зараз завдяки титанічній роботі волонтерів та координаторів групи ми збираємо та довозимо заплановані вантажі до наших частин на передовій, та це стає все важче робити, - каже Ігор Крочак. - Кошти потрібні  на форму, тактичне взуття, прибори, медикаменти врешті-решт на паливо для волонтерських рейдів тощо. Хотілось би щоби усі зрозуміли там на передовій стоять наші герої, яким потрібно допомагати кожен божий день. 

РЕКВІЗИТИ для перерахунку коштів: громадська організація "СХІД ТА ЗАХІД ЄДИНІ".47100 Тернопільська обл. м.Шумськ вул. Волинська 4

р/р 26001070100010,МФО 300142,код ЕДРПОУ 39783360,ПАТ "Укрінбанк"

IMG 20150613 115928

f.n.23.05.15r008 новый размер

DSC 8928 resize

Наталя Хома 

фото: Ігор Крочак 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ