Читайте нас в соціальних мережах

Для чого очільник Зборівщини водив польську делегацію по цвинтарі?

Середа, 24 червня 2015 11:39
На Зборівщині хочуть відновити польську каплицю міського кладовища, яка є цінною пам’яткою архітектури. Зокрема йдеться про каплицю-пам’ятник, яка була збудована для вшанування пам’яті польських вояків, які загинули у військових діях 1914-1920.

Так, у Зборів прибули члени польської делегації, у складі якої були віце-консул Республіки Польща у Луцьку Кшиштоф Васілєвский, Миколай Фалковскі – представник польського Фонду «Мости». Разом із головою райдержадміністрації Ігорем Яворським вони оглянули зовнішній та внутрішній стан будівлі, обговорили обсяг і види робіт, які потрібно виконати для відновлення святині.

Як зазначив керманич району, департамент культури, релігій та національностей облдержадміністрації підтримує ініціативу релігійної громади РКЦ щодо проведення поточного ремонту вказаної каплиці. Відповідно, настоятелю парафії Воскресіння Господнього РКЦ о. Анжею Малігу було направлено листа щодо подальшої роботи над проектом відновлення пам’ятки.

Довідково:  Каплиця-пам’ятник "Poleglym za ojczyzne" представляє собою унікальний архітектурний витвір у стилі модернізму з елементами оборонного ренесансу і була збудована  у далекому 1935 році за ініціативи бургомістра Альфреда Коцола.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ