Читайте нас в соціальних мережах

Надал не встигає – на встановлення пам’ятника Небесній Сотні у Тернополі потрібно 4 місяці

Четвер, 18 червня 2015 11:38
Тернопільські архітектори не схвалюють ідеї мера поспішити із встановленням монументу на Площі героїв Євромайдану. Сергій Надал обіцяв, що відкриють пам’ятник на День міста, 28 серпня, однак виникло ряд суперечливих моментів, через які реалізувати це навряд чи вдасться.

Просто «втиснутись» в терміни, кажуть архітектори, - нерозумно, адже до цієї справи потрібно підходити виважено. Вчора під час засідання містобудівної ради при управлінні містобудування, архітектури та кадастру міськради фахівці заявили, що замостити початок роботи під постамент зараз – означає відмовитись від підземного паркінгу, спорудження якого наразі затягується.

- Нам потрібно чотири місяці на встановлення пам’ятника. Це копіткий процес – його спочатку потрібно в глині виліпити, далі – гіпсова модель, зняття мірок і форм і лише потім ми зможемо відлити його у бронзі, - каже голова правління Тернопільської обласної організації Національної спілки архітекторів України Олег Головчак, - А бронзи потрібно немало, пам’ятник важитиме близько тонни.

Спеціалісти вважають за доцільне керівництву міста пояснити зараз ситуацію тернополянам і відтермінувати дату офіційного відкриття постаменту. Однак, скептики припускають, що архітекторів можуть і не послухати, адже не стільки День міста на часі, як осінні вибори – до цього часу пришвидшеними темпами місцевим мешканцям показуватимуть, як влада «дбає про громаду»… на публіку.

Коментарі  

0 #2 Прокіп 18.06.2015, 13:30
Звичайно поспіхом нічого робити не треба, але ж ті архітектори самі кажуть. шо перше тра зробити глиняну модель, потім форму, потім залити... То я так розумію, пам'ятника самого ше скоро не буде, нашо тоту бучу зара робити?
Скарга
0 #1 Євген 18.06.2015, 13:08
Та тернопільські архітектори вічно незадоволені - переважна більшість з них висооокі спеціалісти - їхньою творчістю тернополяни вже вдосталь насолодилися)
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ