Читайте нас в соціальних мережах

Жителька Лошнева на Теребовлянщині відзначила 100-літній ювілей

Середа, 10 травня 2023 13:36
У Теребовлянська громаді з’явилася ще одна поважна ювілярка.

Своє 100-річчя 9 травня відзначила жителька села Лошнів Віра Кендра.

За словами сина довгожительки Василя, у свій поважний вік жінка має деякі проблеми зі слухом. Тому трохи про її життя розповів він сам. Хоча ювілярка при здоровому розумі та добрій пам’яті.

«Пані Вірі не позаздриш – життя в жінки було дуже важке. Спочатку у 22-річному віці її з батьками під час депортації переселили із Холмщини (Польща) на Тернопільщину. Жінка пережила смерть дочки у дитячому віці. Не доживши до поважного віку, померли її батьки. Вона тяжко працювала у місцевому колгоспі: спочатку ланковою на буряках, а потім в городній бригаді. Після смерті дочки разом з чоловіком народила ще сина Василя. Коли син був у другому класі, помер чоловік. У Лошневі в пані Віри родини не було, тому вона вдовою самотужки ростила та виховувала сина, який виріс працьовитим, майстром на всі руки», - розповіли у  Теребовлянській міськраді.

Ніхто не знає, в чому секрет довголіття. Можливо, у працелюбності жінки, або у генах, оскільки дві рідні сестри ювілярки теж поважного віку – обом поза 90 років. За словами невістки Ольги, пані Віра ніколи не лежала в лікарні, ще самостійно пересувається.

У ювілярки четверо внуків-хлопців, один з яких, на жаль, у 29-річному віці відійшов у засвіти. Вона має 5 правнуків. Проживає разом з сином та невісткою.

Тож у свій 100-літній день народження Віра Кендра приймала вітання від рідних, а також місцевої влади. Вони бажали ювілярці міцного здоров’я, мирного неба, бадьорості духу та родинного затишку. А у подарунок принесли торт зі свічками, квіти та теплу ковдру.


Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ