Читайте нас в соціальних мережах

Тернополянин збирається створити "паперову" Україну в мініатюрі (ФОТО)

Середа, 10 червня 2015 13:19
30-річний Володимир Кріса із села Великі Гаї Тернопільського району має цікаве та неординарне захоплення – ось уже декілька років він весь свій вільний час присвячує створенню паперових макетів найрізноманітніших архітектурних споруд світу.

Серед змодельованих робіт талановитого тернополянина – Ейфелева вежа, замок Нойшванштайн, Саграда Фамілія, Кельнський собор, московський храм Василія Великого, тернопільський Парафіяльний костел тощо. Зараз Володимир працює над завершенням створення тернопільського Катедрального собору.

- Вже купол потрохи "підтягую", каркас готовий, залишається "перекрити" бляхою і вежу з хрестом над куполом збудувати і квітка! – каже «паперовий» майстер.

Сам він ніколи не мав інженерної освіти, але це не завадило ентузіасту робити з паперу максимально схожі макети відомих споруд. За словами Володимира, деякі витинанки спочатку він знаходив в Інтернеті, деякі зробив сам. Малював у фотошопі, далі роздрукував на принтері, а потім вже вирізав і клеїв усі деталі звичайним «ПВА». Прикидав масштаб, щоб було якомога реалістичніше.

Роль інженера-конструктора настільки захопила хлопця, що згодом це стало приносити і дохід. Він співпрацює з відомими будівельними організаціями. Робить для них макети майбутніх житлових комплексів, паралельно встигаючи презентувати свої роботи на різноманітних виставках. У планах Володимира Кріси – створення України в мініатюрі, тож цілком реально, що в скорім часі про талант нашого земляка заговорять і на всеукраїнському рівні, адже він, без сумніву, вартий захоплення та визнання.

Ось як, для прикладу, виглядає зараз Катедральний собор, над яким працює майстер:
wVVzukRP410

FLIjoCZIN4E

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ