Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині сьогодні згадують найбільшу техногенну катастрофу в історії людства

Неділя, 26 квітня 2015 11:30
29 років минуло з тих пір, як 26 квітня 1986 року вибухнула Чорнобильська АЕС. Світ досі здригається від згадки про це лихо, яке чорною плямою відбилося на історії не лише українців, але й усього світу.

Традиційно в цей день по всій території України проходять заходи, приурочені роковинам Чорнобильської катастрофи. Тернопільщина не стала вийнятком. Сьогодні у всіх районах області пройдуть пам'ятні дні, на яких згадуватимуть ліквідаторів, поминатимуть мертвих і нагороджуватимуть живих.

Вранці, 26 квітня у Тернополі біля меморіального комплексу "Жертвам Чорнобильської катастрофи та ядерних випробувань" (парк Національного Відродження) відбулося покладання квітів та освячення священиками Свято-Троїцького духовного центру Хреста, який встановлений на території меморіального комплексу, після чого відправили панахиду за загиблими та постраждалими внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС.

Учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС нагородили грамотами ОДА та облради. Представники влади та чоробильці також прийшли покласти квіти і до пам’ятної дошки ветерану пожежної охорони органів внутрішніх справ Кудринському Леоніду Олександровичу, що встановлена на будинку №43 на вул. Злуки.

Та скільки б теплих та зворушливих слів не було сказано сьогодні в пам'ять про ліквідаторів, реальність малює іншу прикру картину. Насправді, влада робить надто мало для тих людей, які йшли в ядерний вогонь, щоб зупинити ланцюгову реакцію смерті. Вони мовчки й жертовно виконали свій обов’язок перед Вітчизною та рідним народом – зупинили ескалацію катастрофи, зупинивши її переростання у глобальний винищувальний смерч, як для нашої країни, так і інших держав. В особливий день, який є відкритою раною для героїв-чорнобильців владі вкотре потрібно нагадати, що доля ветеранів ЧАЕС, їх життя і здоров`я, соціальний, медичний захист має бути об`єктом особливої уваги і турботи, адже завдяки цим людям ми отримали шанс на повноцінне майбутнє.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ