У своїх підрахунках ми навіть не вибирали найдорожчі продукти, беручи за основу середньої вартості товари. Так, кільце «домашньої рубленої» ковбаси заважує на 600 грамів, а це 60 гривень. Десять домашніх курячих яєць – 20 гривень, кулачок сиру заважить на 25 гривень, пачка масла – ще 20 гривень, а ще хрін (4 шт) – 10 гривень, паска – 30 гривень.
Крім того на столі обов’язково має бути м’ясо – 70 гривень за кіло, сало – 30 гривень за невеличкий шматок, голубці (капуста, рис, м’ясо) - 100 гривень, на приготування традиційного холодцю господині також змушені будуть викласти не менше 200 гривень. А ще ж канапки, салати, риба, випічка, соки та алкоголь. Як відзначають тернополянки, накрити святковий стіл цьогоріч буде дуже дорого, а щоб свята «вдалися» потрібно щонайменше 2000 гривень.
Цього року ціни справді побили усі рекорди минулих років. Втім, навіть якщо у наступному році вони знову змусять тернополян вхопитися за серце, це аж ніяк не зіпсує їм свята, а великодні кошики будуть не менш ошатно вбрані та повні, адже свята Воскресіння Господнього християни чекають з особливим трепетом душі та серцем, повним любові та добра.
Зі святом Вас, дорогі тернополяни!
Христос Воскрес! Воістину Воскрес!