Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі знайшли ту, котра обмінювала гривні на фальшифі євро

Четвер, 09 квітня 2015 10:20
43-річну жительку Закарпаття затримали тернопільські правоохоронці. Жінка під приводом надання соціальної допомоги «обміняла» у тернополян похилого віку близько 20 тисяч гривень.

- В Тернополі шахрайка торгувала дерев’яними виробами, але згодом знайшла ще один спосіб заробітку, - розповідає начальник міського відділу міліції Петро Гукалюк. – Вона приходила до пенсіонерів, представлялася працівником Червоного Хреста, або соцзахисту і видурювала у людей заощадження. Вона розповідала потерпілим, що надійшли дотації до пенсії, давала декілька сувенірних купюр номіналом у п’ятсот гривень та просила господарів дати здачу.

Так, в однієї жінки аферистка виманила близько 9 тисяч гривень, переконавши пенсіонерку, що в країні почалась грошова реформа і терміново треба обмінювати старі гроші на євро, мовляв, ця валюта незабаром стане офіційною в Україні. Зловмисниця запропонувала обміняти готівку на іноземну валюту по вигідному курсу, підсовуючи потерпілій фальшиві купюри.

- В ході оперативно-слідчих дій дільничні інспектори міліції піймали підозрювану на центральному ринку у Тернополі. Підтвердились три факти шахрайський дій підозрюваної, - повідомляють у слідчому відділі тернопільської міліції. -  З’ясувалося, що уродженка Мукачівського району в минулому вже притягувалася до кримінальної відповідальності за крадіжку та грабіж.

Втім, правоохоронці не виключають причетність жінки до скоєння шахрайств методом ворожіння та зняття порчі та звертаються до всіх, хто став жертвою даної підозрюваної – телефонувати до міліції та повідомляти за номером 27-11-30 або 102 у будь-яке відділення.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ