Читайте нас в соціальних мережах

Порошенко на зустрічі із студентами робив «селфі» та просив вчити англійську (ФОТО)

Четвер, 02 квітня 2015 19:25
Такої популярності серед тернополян напевне не мав жоден Президент України. Так коментують сьогоднішню зустріч Петра Порошенка зі студентами місцевих вузів.

Нагадаємо, що сьогодні до Тернополя завітав Президент України Петро Порошенко. Окрім представлення голови ТОДА, керівник країни також мав зустріч зі студентами.  Увесь професорсько-викладацький склад педагогічного університету,  також викладачі та керманичі інших тернопільських вишів, кращі студенти місцевих ВНЗ зібралися сьогодні в актовій залі ТНПУ, аби почути промову Президента. Ще при вході у навчальний заклад Петра Порошенка зустріли кількасот студентів, які не змогли потрапити на зустріч з ним через обмежену кількість запрошених. Гарант привітався до них «Слава Україні», потис кільком людям руки і поспішив до навчального закладу.

Своє знайомство з тернопільськими студентами Президент почав зі спогадів про пісню «Файне місто Тернопіль». За його словами, рядки з цієї композиції  були гімном молодості та волі, символом свободи, яку він теж відчув вступивши  до лав студентства. Хоча, Петро Порошенко тут же виправдався - він вчився добре, був відмінником, мав червоний диплом. Тож закликає місцевих студентів із відповідальністю підійти до саморозвитку. За словами Петра Олексійовича, саме студенти почали змінювати країну наприкінці 2013-го.

«Україна здивувала увесь світ, коли почався Євромайдан. І тоді рушійною силою було саме студентство. Вони вийшли на Майдан, аби відкрити очі українцям і всьому цивілізованому світу на владу в нашій країні»

Президент закликав тернопільську молодь вивчати англійську, без володіння якої важко уявити сучасну молоду людину. Попри це, нагадав присутнім і про важливість захисту української мови, як єдиної державної.

Студентка-випускниця Тернопільського національного педагогічного університету вручила Президенту символічну картину, аби він завжди пам'ятав про цю зустріч. Полотно називається «Надійка», адже українці, каже авторка, завжди живуть із надією на краще: «Тож нехай ця надія, яку ми покладаємо на Вас, буде рушійною силою для розвитку нашої держави», - сказала студентка, вручаючи подарунок.

А на виході з ВНЗ на Президента чекав сюрприз - не зважаючи на те, що більшість студентів, які виявили бажання почути Петра Порошенка не потрапили всередину, вони дочекалися його надворі. Люди оплесками вітали його, він щиро посміхався, роздавав автографи, фотографувався із бажаючими і, навіть, допомагав робити «селфі» спантеличеним і зніяковілим студентам.

Охорона ж намагалася максимально захистити Гаранта і не допускала близько громадян, кожен з яких, здавалося, зараз розідре Порошенка на сувеніри. Декілька хвилин він спускався сходами до автомобіля. Насамкінець помахав усім рукою, подякував і зі словами «Слава Україні!» сів у "Мерседес". Між собою викладачі перешіптувалися, мовляв, такою популярністю та любов'ю молодого покоління не міг похизуватися жоден з українських Президентів...

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

+3 #1 ірина 02.04.2015, 20:31
Про яку популярність ви трендичете, це звичайне рабопоклоніння західняків перед паном. В них будуть останнє забирати, а вони будуть руки цілувати.
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ