Читайте нас в соціальних мережах

×

Попередження

JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 79

У Тернополі відкрили пам’ятний знак наймолодшому Герою Небесної Сотні. ФОТО

Вівторок, 24 лютого 2015 14:55
На фасаді Кооперативного торгівельно-економічного коледжу відкрили пам’ятний барельєф наймолодшому Герою Небесної Сотні – Назару Войтовичу. Сьогодні пам’ятний знак освятили.

Нараз Войтович навчався у Кооперативному коледжі на третьому курсі. Цього року він мав отримати диплом та стати дизайнером. Директор навчального закладу каже, що хлопець мав хист до малювання. Його роботи досі прикрашають стіни закладу.

«Він був дуже талановитим студентом.  З десяток його робіт прикрашають стіни нашого закладу. Тепер і образ Назара на фоні ангельського крила закарбувався на фасаді коледжу, - розповідає директор Кооперативного торгівельно-економічного коледжу Василь Мулярчук. – Ідею вшанувати пам'ять Назара ми виношували з того часу, коли дізнались про страшну звістку. На 40 день спільно з одногрупниками хлопця ми створили куточок пам’яті Назара, а сьогодні відкрили барельєфну дошку».

Автором пам’ятного знаку є відомий тернопільський скульптор  Роман Вільгушинський. До слова, він же працював над пам’ятником Степану Бандері у Тернополі. Назар Войтович захоплювався постаттю Бандери, він дуже любив історію і знав всі пам’ятні дати у календарі.

«Бувало підійде до мене і запитає який сьогодні день. Я звісно ж що називав лише дату і місяць, Назар же ж знав що історичного сталося і цей день в Україні, - розповідає батько бійця Небесної Сотні Юрій Войтович. – Також син любив подорожувати і кататись на лижах. Він ніколи не сидів вдома, завжди шукав пригод».

 


Додати коментар