Читайте нас в соціальних мережах

Під Чортковом активісти виявили сотні кубометрів «нічийного» дуба. Фото

Четвер, 19 лютого 2015 07:54
На Чортиківщині, неподалік залізничної станції Вигнанка громадські активісти виявили сотні кубометрів дуба без супровідного маркування. Швидше за все, це незаконно спиляна дорогоцінна деревина, власник якої ще досі не виявлений.

Наразі, правоохоронці розсідлують справу.

 До Чортківського районного представництва організації «Майдан», громадських організацій «Громада і закон» і «Самооборона» надійшло повідомлення про те, що неподалік залізничної станції Вигнанка є велика кількість пиловників «ділового» дуба; виникла підозра, що зріз і вивіз (який чомусь відбувається лише в нічну пору доби) «кругляків» фурами проводиться не узаконеним шляхом.

Представники вказаних організацій разом із працівниками Чортківського райвідділу УМВС України та лінійного відділу УМВС України Львівської залізниці в Тернопільській області виїхали на місце знаходження деревини.

Як виявилося під час огляду даної місцини, територія майже не огороджена, ніким не охороняється, а там – близько 250 колод «ділового» дуба, більшість – першосортного; діаметром – від 40 до 70-ти см, довжиною – від 3-х до 4-х м. (Для довідки: дубу потрібно 120 і більше років, щоби дозрів до якісної потрібної сировини для вирубки). Власне вартість залежить від якості деревини, а вона, як вже було сказано, – першосортна і коштує один кубометр 5 тис. грн.

Громадські активісти зауважують, що жоден стовбур не мав маркування з реєстраційним номером, який несе в собі інформацію: порода, діаметр, довжина, сортність деревини й особа-власник.

Ні власники території, ні зрізаної деревини поки що невідомі, і вони  самі не з’явилися.

Представники правоохоронних органів проводять слідчо-оперативні дії, встановлено цілодобовий нагляд за вказаною територією, ведеться перевірка всіх можливо причетних до даної справи осіб.

Надійшла інформація, Чортківський районний суд за поданням справи райвідділу міліції таки наклав арешт на виявлену деревину.

 

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар