Читайте нас в соціальних мережах

Федик розповів міністру освіти, що йому пропонували хабар у 20 тис. у.о.

Понеділок, 16 лютого 2015 15:02
Депутат Тернопільської обласної ради Павло Федик надіслав депутатське звернення на ім’я міністра освіти і науки України, де вимагає пояснити, чому немає реакції МОН України на факт протизаконного вилучення у ВПУ№4 ім. М. Паращука стадіону.

Свій відкритий лист одіозний політик, екс-директор вищезгаданого училища розмістив на своїй сторінці в мережі Фейсбук. Там Федик згадав і про його звільнення з посади, і про ганебну «сміттєву люстрацію», і про хабар у 20 тисяч доларів, який йому обіцяли в обмін на замовчування теми забудови стадіону.

Нижче публікуємо текст «мовою оригіналу»:

«Зразу після лютневої революції-14 і Вашого приходу до влади, Ви, через свого заступника Полянського П., звільнили мене з посади директора Тернопільського вищого професійного училища №4 ім. Михайла Паращука.

Засідання експертної кадрової комісії 20 березня 2014 р. мало проводитись з приводу листа Державної фінансової інспекції України від 16.12.2013 р. №03-14/1445, у якому повідомлялось про нестачу за результатами ревізії фінансово-господарської діяльності ТВПУ №4 ім. М.Паращука за період з 01.07.2011 по 01.05.2013 р. товарно-матеріальних цінностей на суму 272,6 тис. грн., який, як мені відомо, так і не був розглянутий. Нестача виникла до мого призначення, за час керівництва колишнього директора Півторака, але порушення довелось усувати мені.

Відповіді на листа на Ваше ім’я, від 20 березня 2014 р, у якому я пояснював ситуацію, яка склалась в училищі, я так і не отримав. Прокуратура вже мала б мати до Вас претензії, якби я писав скарги, а не відправився після звільнення з роботи добровольцем в АТО…

Звертаю Вашу увагу на те, що 12.12.2014 р., коли я зʼявився в училищі, сподіваючись на добровільне виконання рішення Апеляційного суду про поновлення мене на роботі, учні училища, підбурювані майстрами-членами профкому, закинули мене в смітник. Кадри цього злочину проти мене, порушення педагогічної етики демонструвались на вітчизняних та зарубіжних ТВ, розповсюджені в Інтернеті. Причиною цього, як пояснюють учні, є те, що я забороняв їм участь у Майдані, вимагав здавати благодійні внески, нічого не зробив за ці кошти, що безперечно є неправдою.

Так званим «педагогам», які робили «люстрацію» учнівськими руками, добре відомо, що працювати в училищі мені залишалось трохи більше місяця, адже у лютому 2015 р. у мене закінчувався контракт. Тому справжня ж причина мого звільнення і кидання в смітник інша.

Як тільки я був призначений директором училища, мій заступник (засуджений за хабарництво і член профкому) Грищук І.М. привів до мене керівника будівельної установи, яка розпочала будівництво 270 квартирного будинку на території стадіону училища. Мені було обіцяно хабар – 20 тис. доларів, за те, щоб я не «чіпав» цю тему. Проте я не міг з цим погодитись, адже училище без стадіону не відповідає вимогам Міністерства, і неодноразово звертався до Міносвіти і науки України, Управління СБУ в Тернопільській області, Фінансово-контрольне управління з інформацією про незаконність такого будівництва, а взимку, перед своїм звільненням почав юридичну процедуру відсудження стадіону на користь училища. Проте, зацікавлені особи, підбурили трудовий колектив, нове керівництво Міністерства освіти і науки України, а тепер вже й учнів…

У зв’язку з цим, надсилаю Вам депутатське звернення, у якому вимагаю надати відповідь про реакцію Міністерства освіти і науки України на той факт, що в училища, його учнів було протизаконно вилучено стадіон, і які дії Ви, як посадова особа, вчинили у цій ситуації».

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

+1 #2 Михайло 16.02.2015, 21:28
Ще колись він працював в моєму інституті, можу сказати лише, що вірити цій людині не варто.
Скарга
+1 #1 Читач 16.02.2015, 17:55
І що? При тому, що він відомий усьому місту козел, він таки має рацію
Скарга

Додати коментар