Читайте нас в соціальних мережах

Біля Тернополя тривають "справжні" партизанські бої. ФОТОРЕПОРТАЖ

Неділя, 08 лютого 2015 09:44
Біля Тернополя, на навчально-тренувальній базі з біатлону у селі Підгороднє від серпня минулого року тривають військові вишколи «Захисти свій дім».

 Тренування у польових умовах відбувається щонайменше раз у тиждень. Всіх учасників ділять на тих, хто вже має досвід і починаючих. Якщо друга категорія проходить лише вступні інструкції та легкі фізичні навантаження, то перші – відпрацьовують наближені до бойових завдання.

Координатор вишколу «Захисти свій дім» Микола Більчук розповідає, що іноді на суботні заняття приходять більше сотні тернополян. Інколи це просто люди, які вважають такі заходи – фітнесом, або ще одним розважальним тренуванням. Та більшість розуміє, що в Україні відбуваються воєнні дії, і всі завдання інструкторів виконують відповідально. Такий контингент не обмежується лише одиночними вишколом, а мають у себе за плечима по два з половиною занять.

«Як тільки ви сьогодні переступили поріг бази, одягнули камушляж, взяли у руки тренувальну зброю – ви у постійній небезпеці,» - говорить на шикуванні один із інструкторів, чиє обличчя заступлене балаклавою. У цей момент Микола Більчук вкидає у приміщення навчальний зривпакет. Всі падають на землю, аж поки не лунає вибух. І так триває цілий день.

«Я сьогодні прийшов сюди перший раз, - розповідає 30-річний тернополянин Богдан. – Працюю менеджером на підприємстві і до військової справи жодного стосунку раніше не мав. Пробую свої сили. Не очікував, що сьогодні навіть на розминочному марш-кидку мене будуть обганяти, а потім ще і підганяти дівчата».

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ