Читайте нас в соціальних мережах

Житель Борщівщини заплатив шахраєві 19 тис грн за неіснуючу машину

Понеділок, 22 лютого 2021 12:45
Жертвою афериста став 53-річний мешканець Борщівського району. Чоловік хотів придбати авто, втім втратив чималу суму.

Як стало відомо, оголошення про продаж автомобіля, краянин побачив в інтернеті. Одразу ж зв’язався з продавцем. Той повідомив, що знаходився в іншій області та пообіцяв йому доставити авто в Тернопіль після оплати завдатку, повідомляють в ГУНП.

Спочатку борщівчанин перерахував незнайомцю 2800 гривень. Автор оголошення упродовж трьох днів годував обіцянками покупця пригнати йому автівку. Щоразу придумував нові причини чому доставка затягується та просив перекидати йому гроші.

Останній раз сказав, що прямує до Тернополя, проте у Вінниці його зупинили поліцейські і потрібні кошти, аби від них відкупитися. Як наслідок, заявник декілька разів поповнював рахунок зловмисника. Загальна сума – понад 19 тисяч гривень.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 ККУ – шахрайство. Поліцейські вживають заходів щодо розкриття злочину та вкотре застерігають краян від подібних афер. Проявляйте пильність і у жодному випадку не перераховуйте кошти незнайомцям наперед. Зустрічайтеся з продавцем особисто і розраховуйтеся за товар лише після його отримання.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ