Читайте нас в соціальних мережах

Покинув Америку, щоб померти за Україну! На Теребовлянщині поховали воїна АТО Володимира Питака. ФОТО, ВІДЕО

Субота, 31 січня 2015 18:41
Сьогодні у селі Дарахів Теребовлянського району поховали воїна 128-ої гірсько-піхотної бригади Збройних сил України Володимира Питака.

Він загинув 25 січня у боях біля Дебальцево. У березні минулого року він повернувся на Батьківщину з Сполучених штатів Америки, де прожив десять років, з єдиною метою – захищати Україну від зовнішнього агресора!

Довгих п’ять місяців він оббивав пороги військкоматів, аби таки мати змогу взяти у руки зброю. Зрозуміло, що здоров’я після багатьох років заробітчанської долі залишилося не ідеальним. Та Володимир відчував у собі сили. «Знаєте, інші шукали можливості, аби відкупитися від призову, а Володимир готовий був дати хабар задля можливості стати на захист України, - пригадують друзі загиблого. – Тільки у серпні відправився в армію звичайнісіньким рядовим. Він ніколи професійно не тримав в руках автомат. Одразу все не виходило, але вже в останні дні розповідав про бої, про те, як з побратимами щоразу відбивають атаки ворога».

Прощатися з Героєм прийшли ледь всі сусідні села. Колона вузькими вулицями рідного села тягнулася безкінечно. На похороні не було багато сліз та зітхань. Хор семінаристів співав повстанські пісні. 

 

Коментарі  

+2 #1 нелли 31.01.2015, 19:04
Славный Человек! Настоящий Украинец, настоящий Мужчина, настоящий воин! Настоящий во всём!
Вечная Ему память! Поклонимся Герою, отдавшему самое дорогое -жизнь - за свою родину...
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ