Читайте нас в соціальних мережах

Народна люстрація по-кременецьки: у смітник викинули двох суддів. ФОТО

П'ятниця, 16 січня 2015 20:26
Двох суддів Кременецького районного суду кременчани «люстрували» сміттєвими урнами.

Про це повідомидомляється на сторінці Профспілки "Трудова Солідарність". Громада прийшла під районний суд, вимагаючи справедливого покарання для корупціонерів – зокрема, колишнього мера Почаєва, якого звинувачують у численних земельних махінаціях. Вину у суді було доказано, однак екс-мер отримав виправдувальний вирок. Суддя, яка винесла незаконне рішення, спілкуватися з кременчанами відмовилася. У результаті – суддя разом із головою суду опинилися в сміттєвих баках. Активісти палять шини, вимагають виконання їхніх вимог і збираються «в гості» до прокурора.

Сьогодні о 14:00 біля приміщення Кременецького районного суду (Тернопільська обл.) за підтримки західного представництва «Трудової солідарності» відбулася акція протесту,  ініційована громадською організацією «Народна рада», осередком партії «Правий сектор» у Кременці. Захід покликаний з’ясувати причини та обставини, що призвели до судових рішень, які активісти вважають не зовсім справедливими. Зокрема, це стосується виправдального вироку колишньому міському голові Почаєва Олегу Іванюку.

Днями відбулося судове засідання із розгляду справи колишнього посадовця, якого здебільшого звинувачували у зловживанні службовим становищем та незаконних оборудках із землею. А земля у Почаєві, як відомо, цінується лише трохи дешевше, ніж у Києві. Вартість однієї сотої іноді сягає 10 тис. у.о.

«Напередодні засідання підсудного прямо у вестибюлі суду була зустріч із одним із керівників контролюючих органів району. Поява «сторонньої» особи викликала невдоволення учасників процесу, які напористо домагалися визначити, чиї інтереси він представляє» – розповіли на власній сторінці у соцмережі представники Кременецької Народної ради.

За словами активістів, Олегу Іванюку понад 40 хвилин зачитували звинувачення. Адвокат колишнього мера Почаєва навів як докази «моральної чистоти» свого підзахисного грамоти, надані йому від Верховної Ради, Української митрополії (Московської) та інші. Як пом’якшуючий фактор було наведено його «добровільне» зречення посади. На суді Олег Іванюк визнав свою вину і покаявся, що, за словами, адвоката свідчить про те, що його підзахисний «став на шлях виправлення, і уже цим вартий м’якого ставлення суду до його особи». Вину Олега Іванюка визнали, але покарання, ймовірніше всього, відбуватиме умовно.

«Півроку тому ми організовували мітинг-акцію «Люстраційний Майдан», для того, щоб привернути увагу до бездіяльності правоохоронних органів, в надії на те, що новий уряд нас почує, – пригадує очільник західного представництва «Трудової солідарності» Петро Штогун. – Під великим тиском громадськості і проведення «Смітникових люстрацій», наша «Народна влада» почала нарешті робити вигляд, що вона щось робить. Їх люстрація виглядає так, як зі склянки, яка наповнена соляркою, відлити половину, а туди долити чаю і казати, що це чай…»

Саме через власну бездіяльність, стверджує активіст профспілки, ми сьогодні бачимо «воскресіння» корупціонерів, які отримують підвищення по службі. Бачимо тиск на активістів, журналістів. А правоохоронні органи «працюють статистами, щоб написати повідомлення, що вони нічого не бачать, не чують…»

Активісти також сьогодні запланували пікетували прокуратуру на знак протесту проти бездіяльності правоохоронних органів.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #9 Андрій 29.03.2015, 12:36
Пані Свєтлана дайте будь ласка адресу вашої "памойки", відправлю ковбасних обрізків і шкірок від апельсинів.
Скарга
+1 #8 Андрій 29.03.2015, 12:33
Якби влада була сильною і справедливою, смітникової люстрації небуло би. Не важливо яка стать в корупціонера.В Китаї навіть розстрілюють жінок заскоєні злочини.
Скарга
-1 #7 Светлана 19.01.2015, 12:42
Быдло оно везде было. Слов нет. Там по лицам видно,кто интеллигент,а кто родом. Из помойки.
Скарга
-4 #6 не важно, просто укр 18.01.2015, 01:14
з жінкою, це вже перегиб.... Для чого?
навіть Ісус шлюху пожалів...
нема тут чим тішитись.
Скарга
+5 #5 Ігор 17.01.2015, 21:54
Треба було тида ще палаючу шину кинути
Скарга
+11 #4 Каратель 17.01.2015, 15:44
Молодцы, с тварями по-другому не получится
Скарга
-20 #3 Тарас Картопля 17.01.2015, 15:12
Быдлота галишвайнская в действии ! Что б вы все прперездыхали,в уйки проклятые! Весь мир вас презирает и ненавидит,мерзо та проклятая !! Всех вас в мусорники...!
Тьфу на сраный Дерьмополь и дерьмопольских рагулей!
Скарга
-6 #2 Олександр Миколайови 17.01.2015, 09:30
.
Викидання в смітник є не народною, а бидлиною люстрацією.
.
"в залежності від мети проведення суспільних перетворень маємо три відповідні шляхи її досягнення:
— з метою імітації бурхливої діяльності, застосовуємо люстрацію без реформ;
— з метою повільних змін, застосовуємо заміну умов діяльності посадовців, тобто проводимо реформу;
— з метою швидко покінчити з наявною та досягти сталого стану нової практики здійснення службових повноважень, застосовуємо одночасно люстрацію і реформу", - ЛЮСТРАЦІЯ ТА ІНШІ ЗАХОДИ (ПРИЗНАЧЕННЯ ТА ПРОТИПОКАЗАННЯ),
blogs.korrespondent.net/.../.. .
Скарга
+5 #1 Gtn. 16.01.2015, 21:22
Давно пора і в Тернополі проводити такі дії,а то працюють всілякі Рамазани,які догождали ригівським прислужникам судив за вказівками,а не за фактпми,
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ