Читайте нас в соціальних мережах

Тернополяни не хочуть святкувати Новий рік?!

Неділя, 28 грудня 2014 16:26
До Нового року залишилося зовсім небагато часу. Проте соціологи заявляють, вперше за багато років більшість громадян України не хоче святкувати Новий рік.

 

Соціолог компанії Research&Branding Group Євген Копатько, провівши попередні дослідження заявив, що більшість українців зізналося у небажанні святкувати Новий рік.

«Вперше за довгий час більшість українців не задоволені своїм рівнем життя. З таким ми ніколи не стикалися. Це реальна проблема, яка є наслідком наявної напруги в суспільстві, - резюмував соціолог. - Людей, які не задоволені життям, стало більше, ніж задоволених. Якщо в червні задоволені своїм життям були 64% опитаних респондентів, а не задоволені - близько 30%, то зараз більше 60% - незадоволені, а 32-34% - задоволені».

Тернополяни також  зізнаються, що зараз їм не до гучних святкувань.

«Помітила таку тенденцію, що передноворічної реклами у місті стало менше. Раніше на кожному телеканалі йшов відлік часу до Нового року, зараз цього немає. Тай й взагалі не до святкувань зараз», - розповідає тернополянка Вікторія Гуцуляк.

Городяни зізнаються, що навіть, якщо будуть святкувати то цьогоріч скромно.

«Зрозуміло, що зовсім забути про Новий рік ми не можемо. Але зважаючи на воєнні дії в країні, можна не вдаватись до лишнього пафосу і відсвяткувати за простим святковим столом, без зайвих заморських фруктів та елітного алкоголю», - зізнається Олексій Бандура.

Також зменшився відсоток тернополян, які любили подорожувати підчас новорічних свят. За оцінкою  туроператорів, цієї зими продажі грудневих і січневих турів істотно впали у порівнянні з минулим сезоном: по закордонних напрямках - на 40-60%, по внутрішньоукраїнських - на 15-20%.

Для тих хто проти будь-яких новорічних застіль, є інша альтернатива. Зустріти Новий рік з молитвою запрошують в Зарваниці. В Марійському духовому центрі 31 грудня ввечері відправлять урочисту літургію. 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ