Читайте нас в соціальних мережах

Тернополяни просять місцеву владу врятувати літак

Середа, 24 грудня 2014 13:38
Тернополяни вважають, що місцева влада має не лише встановлювати нові пам'ятники, але й подбати про збереження та реконструкцію існуючих.

Про це місцеві мешканці пишуть на онлайн-платформі "Відкрите місто". Одним з таких об'єктів люди вважають памятник військовим пілотам на проспекті Бандери (літак), який вже протягом багатьох десятиліть є невід'ємною частиною історичної спадщини нашого міста. Варто додати, що цей пам'ятник американська пошукова система Google навіть виділила 3D-об'єктом, оскільки він є цікавим для туристів. 

- Про якісь надскладні речі, як от відновлення ілюмінації, мова не йде. Але зробіть, будь ласка ,елементарні речі, щоб привести пам'ятник у належний зовнішній вигляд, - пишуть стурбовані тернополяни. 

Аби допомогти владі опублікували навіть список того, що потрібно зробити, щоб літак не завалився та ще довго викликав захоплені погляди перехожих. Ось, на що (на думку громади Тернополя) варто звернути увагу в першу чергу:

- поміняти побите скло за хвостовою частиною літака; 
- позаліплювати тріщини і шпари в бетонній основі;
- пофарбувати чи забілити ту ж бетонну основу пам'ятника в один тон, щоб не було видно брудних плям;
- демонтувати порожні іржаві металеві короби електрообладнання біля тильної сторони основи пам'ятника;
- відновити халтурно забілену меморіальну дошку, що є чи не найважливішою інформаційною частиною даного пам'ятника.

Дана проблема залишається невирішеною вже протягом багатьох років. І хоч люди неоднаразово скаржилися, що бояться навіть прогулюватися поблизу даного об'єкта,місцева влада поки досить в'яло реагувала на усі побажання та зауваження громади. Тернополяни сподіваються, що тепер питання нарешті закриють і відповідні служби візьмуться за ремонт славнозвісного літака.

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #3 Оксана 24.12.2014, 14:48
О, почалось. Скиньте, брухт, символ большевізму і бла-бла-бла... Це не пам'ятник леніну чи сталіну, а дань поваги - а у 2 світовій війні, хвилиночку, також загинуло багато українців і тернополян. Вам буде приємно, якщо через 50 років хтось зруйнує пам'ятники Небесній Сотні?
Скарга
0 #2 ГАЛ 24.12.2014, 14:13
У нас на Тернопіллі справжні пам`ятки не доведені до порядку,а це купа металу якого навіть на брухт не беруть.(цей сорт дуралюмінію не переробляється)
Скарга
-2 #1 БОГДАН 24.12.2014, 14:02
Господи!!!!та скиньте той символ большевизму !!!!
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ