Читайте нас в соціальних мережах

До Тернополя прибудуть реліквії святого Івана Павла ІІ

Середа, 10 грудня 2014 14:12
До Тернополя, 12 грудня, прибудуть реліквії святого Папи Івана Павла ІІ.
 
Церемонію введення реліквій до римо-катлицької парафії Милосердя Божого і Матері Божої Неустанної Помочі в Тернополі здійснить колишній особистий секретар, а зараз - Львівський митрополит Римсько-католицької Церкви в Україні архієпископ Мечислав Мокшицький.
 
Папа Римський св.Іван Павло ІІ (1920-2005) очолював Католицьку Церкву протягом 26 років і 5 місяців.
 
Іван Павло ІІ був 264 єпископом Рима та першим Папою слов’янином. Він також був першим в історії понтифіком, який відвідав Україну у 2001 році.
 
 
Беатифікаційний процес Івана Павла ІІ розпочався невдовзі після його смерті. Незважаючи на традицію Католицької Церкви, згідно з якою беатифікаційни процес розпочинається не менше ніж після 5 років з часу смерті особи, з огляду на масове вшанування особи Івана Павла ІІ вірними, Папа Бенедикт XVI підписав декрет про початок дострокового беатифікаційного процесу.
 
Беатифікація Івана Павла ІІ відбулась 1 травня 2011 року, після того як спеціальна комісія підтвердила факт зцілення монахині від хвороби Паркінсона завдяки молитвам про заступництво до Івана Павла ІІ.
 
Канонізаційний процес завершився 2 липня 2013 року і 27 квітня 2014 року Папи Франциск урочисто проголосив Івана Павла ІІ святим Католицької Церкви. В цей день святим було також проголошено одного з попередників Івана Павла ІІ – Папу Івана ХХІІІ.
 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ