Читайте нас в соціальних мережах

Тернопільські ПТУшники допомагають армії

Вівторок, 02 грудня 2014 13:54
Колективи закладів профтехосвіти Тернопільщини надають допомогу для збереження життя солдатам, які воюють у зоні АТО і захищають територіальну цілісність України.
 
Як повідомили  в департаменті освіти і науки ОДА, нещодавно учні Тернопільського вищого професійного училища №4 ім. Михайла Паращука виготовили й передали представнику Об’єднання заради громади «Ядро» 1600 спиртівок та елементи до буржуйок. Спиртівки необхідні бійцям на сході України, які живуть у складних умовах і не завжди можуть розпалити багаття, аби приготувати собі їжу чи погрітися.
 
На прохання зробити спиртівки для українських бійців також відгукнулися в Галицькому коледжі, Підгаєцькому професійному аграрному ліцеї, Кременецькому професійному ліцеї, Бучацькому профтехучилищі.
 
З усвідомлення того, що армія тоді має силу, коли в неї надійний тил у Тернопільському центрі професійно-технічної освіти на замовлення Міністерства оборони України та потреб воїнів АТО шиють костюми з водовідштовхувальних матеріалів, утеплені куртки і комбінезони.
 
У Тернопільському ВПУ сфери послуг і туризму пошили понад 2,5 тис. одиниць нижньої білизни, 450 – теплого одягу, надіслали 450 – дорожно-кравецьких наборів, у Тернопільському ВПУ технологій і дизайну останнім часом придбали й передали для потреб мужніх захисників Вітчизни м’ясні вироби, пакети борщової заправки, калину з цукром, квашену капусту, ліки (на 1 тис. грн.), теплий одяг.
 
Студенти Підгаєцького професійного аграрного ліцею та Лановецької філії ПТУ №25 м.Збаража організували солодкі ярмарки і кошти, виручені від продажу власних виробів, відповідно 5,5 і 2,4 тис. грн., учні перерахували на потреби української армії. Крім цього підгаєцькі ліцеїсти виготовили понад 300 спиртівок і передали воїнам закуплений сухий спирт.
 
Свою увагу, тепло й підтримку в цей складний час спрямовують практично в усіх закладах профтехосвіти, використовуючи будь-яку, навіть найменшу нагоду, щоб бути максимально корисними для воїнів, які боронять східні рубежі України.
 
ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ