Читайте нас в соціальних мережах

У Кременецькій академії 73-річний ректор Ломакович встановив справжній «феодалізм»

Вівторок, 02 грудня 2014 09:43
Виконуючого обов’язки ректора Кременецького обласного гуманітарно-педагогічного інституту імені Тараса Шевченка Афанасія Ломковича його ж викладачі звинувачують у встановленні «ректорського феодалізму».

Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук написала завідуюча кафедрою суспільних дисциплін цього ВУЗу, доктор історичних наук Ірина Скакальська. 

 

«В академії встановлено «ректорський феодалізм», якщо раніше з цим мирились, лише окремі "воювали", то зараз події в Україні, Революція Гідності, процес люстрації, покликані змінити систему, це важко, адже в навчальному закладі вона будувалася протягом 20-ти років ректором Афанасієм Ломаковичем (1941 р. народження)», - написала науковець.

У коментарях можна знайти чимало негативних коментарів на в. о. ректора Афанасія Ломаковича. Що ж стосується Ірини Скакальської, то її «чашу терпіння» переповнив вчорашній випадок щодо раптового збору ректорату, про який повідомили лише за кілька хвилин до його початку. Пані Ірина не встигла на подію, оскільки не почула телефонний дзвінок. Тепер вона очікує на потенційні репресії зі сторони керівництва.

02 12 14-1

 

«Сьогодні черговий раз переконалася, що Кременецька академія є приватною вотчиною, - дописує у Фейсбуці завкафедри академії. - Заманулось в. о. керівника зібрати нараду і почали всіх деканів та завідувачів кафедр шукати за п'ятнадцять хвилин до початку засідання, а я не зауважила, що секретар телефонувала. Та будучи в іншому корпусі я б так вчасно не прийшла.

У ході розмови з керівником мені було черговий раз наголошено, що я поки що працюю у нього. Цікаво, що стане приводом до звільнення? Можливо те, що виконала навчальне навантаження згідно картки чи може, що за цей семестр видано друком два навчально-методичних посібники, або опубліковано сім наукових статей (чотири з них у фахових виданнях)? Дивно, у нас є доктори наук, які раз у семестр з’являються на роботі і на засідання вченої ради не ходять.

Я чудово розумію, що є екстрені випадки, але під час наради повідомили інформацію, яка вже «блукає» Інтернетом ще з минулого тижня. Тоді ж чому не розповісти про це завтра на засіданні ректорату? Профорієнтаційна робота важливе питання, яке до завтра не почекає? Але ж знову черговий раз треба показати, що працівники є ніхто, що треба тримати всіх у страху та покорі. Проте у мене з цього приводу принципова позиція: я не збираюся як дівчисько бігати на всі наради, які збираються зненацька, є дошка оголошень, є сайт вишу, то можна спланувати і повідомити завчасно про засідання.

Завтра на ректорат піду, оскільки цікавить питання: хто і яку суму, за які заслуги протягом року отримав преміювання у навчальному закладі…».

Варто зауважити, що Афанасій Ломакович керує донедавна Кременецьким педагогічним інститутом вже протягом двох десятків років. Майже три тижні тому, 11 листопада його звільнили і призначили виконуючим обов’язків, у  зв’язку зі зміною статусу ВУЗу. Нещодавно Кременецький інститут став академією.

Увагу громади має привернути і той факт, що сьогодні оголошений конкурс на посаду ректора Кременецького гуманітарно-педагогічної академії. Афанасій Ломакович знову претендує на цю посаду. Досить значну вагу у подальшому майбутньому керманича освітянського закладу відіграє на сьогодні впливовий син Віталій Ломакович, який входить у спостережну раду Нацбанку. Його називають спонсором виборчих кампаній мера Львова Андрія Садового. З містом Лева пов’язують і основні бізнес-інтереси Ломаковича-молодшого. Там він володіє кількома престижними готелями в історичному центрі.

Нагадаємо і те, що у 2012 році Віталій Ломакович балотувався по кременецькому 164-ому виборчому окрузі у народні депутати. Він програв молодому свободівцю Михайлові Головку. Через нетривалий час вже Афанасій Ломакович звільнив з роботи активного учасника виборчої кампанії Головка, проректора Кременецького педагогічного інституту і депутата облради від ВО «Свобода» Богдана Гачкевича, який сьогодні вже покійний. Хоч наразі Тернопільська обласна рада підконтрольна свободівцям, жодного покарання пан Афанасій не поніс. Згідно нашої інформації, попередньо продовження контракту з Афанасієм Ломаковичем особисто лобіював всім відомий Олег Сиротюк. У певних колах йшла мова про значну грошову компенсацію за таке призначення.

Коментарі  

+4 #4 банан 07.12.2014, 05:01
зума баба зійшла!
Скарга
+3 #3 гостя 05.12.2014, 21:12
Просто Ірина Богданівна Скакальська теж хоче бути ректором)))))))
Скарга
+7 #2 вася 04.12.2014, 05:26
Мужика її потрібно!!!!!!! !!!!!!!!!!!
Скарга
-4 #1 Аделя 02.12.2014, 15:34
Іра!Ти молодець!Ти завжди була найкраща!
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ