Читайте нас в соціальних мережах

Тернополянки - у списку 100 найвпливовіших жінок України

Середа, 19 листопада 2014 08:10
Тернополянки потрапили до цьогорічного списку "100 найвпливовіших жінок України", представленого журналом "Фокус".

Уродженка м.Копичинці Тернопільської області, українська поетеса, дитяча письменниця, літературознавець, публіцист, головний редактор і співзасновник "Видавництва Старого Лева" Мар’яна Савка посідає 99 позицію в цьому рейтингу.

На 53 позиції – мешканка Тернопільщини, українська біатлоністка, майстер спорту міжнародного класу, чемпіонка Олімпійських ігор в Сочі, чемпіонка світу, 5-разова чемпіонка Європи, переможниця і призерка етапів Кубка світу з біатлону,  заступник Міністра молоді та спорту України Олена Підгрушна.

Обрана до Верховної Ради України журналістка та громадський діяч Ганна Гапко, життя якої пов’язане із Підволочиськом – 25 в списку "100 найвпливовіших жінок України".

До речі, нещодавно впливовий американський журнал The Foreign Policy включив Ганну Гопко до рейтингу 100 global thinkers of 2014 (100 глобально мислячих людей).

Ну і звісно ж, входять тернополяни й до збірного образу "Жінки миру", який посів першу позицію рейтингу від журналу "Фокус".

"Тисячі інших жінок, не менш гідних, ніж ті, чиї імена ми тут називаємо, не потраплять до підручників історії, на перші шпальти газет і в випуски теленовин. Вони збирають аптечки для своїх і чужих дітей, залізають в борги, купуючи бронежилети, каски і наколінники. Жінки у формі і в білих халатах, жінки-волонтери, нарешті, просто жінки: матері і дружини солдатів. Хтось із них в цю хвилину дивиться в очі смерті, перев'язує поранених, оплакує загиблих і благословляє на подвиг живих. Їх не цікавлять визнання і нагороди, посади і крісла в кабінетах влади, вони знають цього ціну, тепер вже точно знають", - пишуть укладачі рейтингу.

Вони переконані - те, що лідером рейтингу найвпливовіших жінок України вперше виявилася не політик, а збірний образ жінки миру, не данина політкоректності або кокетство. Їх впливовість у вищому, а не ситуативному сенсі, сьогодні незаперечна, а завтра - невід’ємна.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ