Читайте нас в соціальних мережах

Жертви торгівлі людьми на Тернопільщині можуть отримати додаткову компенсацію

Вівторок, 03 грудня 2019 20:13
У 2020 році планують виділити додаткові кошти, які буде спрямовано на матеріальну допомогу для жертв торгівлі людьми з Тернопільщини.

Безкоштовна медична та психологічна допомога, курси перекваліфікації та працевлаштування, матеріальна допомога та безкоштовний супровід адвоката у суді – такі права мають потерпілі від торгівлі людьми.

Як повідомив начальник відділу сім'ї та молоді Тернопільської ОДА Ігор Чорний під час пресконференції, людям, які мають статус постраждалих від торгівлі людьми, можуть додатково допомогти фінансово.

—  В сучасному суспільстві такі явища, як рабство, торгівля людьми - зовсім неприпустимі. На жаль, на сьогодні торгівля людьми, разом із торгівлею зброєю та наркотиками, входять у трійку незаконних прибутків у всьому світі. Управління сім’ї та молоді на Тернопільщині є координатором взаємодії всіх суб’єктів національного механізму боротьби із торгівлею людьми. Наше завдання: спільно з різними громадськими організаціями, Національною поліцією, представниками різних управлінь та структур Тернопільської ОДА боротися з цими негативними явищами. Зазначу, що у 2016 році на території Тернопільщини було прийнято обласну програму щодо протидії торгівлі людьми. Тернопільщина, до речі, – перша область, де почали реалізовувати цю програму, на яку з облбюджету було передбачено виділити 320 тис гривень. Також плануємо, що наступного року буде додатково виділено 100 тис гривень для фінансової допомоги людям, які мають статус постраждалих від торгівлі людьми. Зазначу, що цьогоріч ми проводили різноманітні просвітницькі заходи з метою протидії рабству,зазначив Ігор Чорний.

Торгівля людьми – це злочин, жертвами якого можуть виявитися чоловіки, жінки, діти. Про це наголосила і Марина Пасєчник, керівниця Національної гарячої лінії з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів.

На жаль, проблема залишається дуже актуальною для України в контексті викорінення таких сучасних форм рабства, як торгівля людьми, сексуальна експлуатація, примусова дитяча праця. За даними ООН сьогодні у світі близько 40,3 мільйона людей є жертвами сучасних форм рабства, і 2 мільйони людей щорічно стають живим товаром… Люди, які потерпіли від торгівлі людьми, отримують посттравматичні стресові розлади. Чоловіки страждають на хвороби шлунково-кишкового тракту та опорно-рухового апарату. Майже 80% жінок, які перебували у сексуальній експлуатації, мають хвороби, що передаються статевим шляхом. А 8% з цих жінок – мають ВІЛ/СНІД-інфекцію. На превеликий жаль, навіть на Тернопільщині траплялися випадки, коли жінки помирали від цієї хвороби, — підсумувала пані Марина.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ