Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі сотні людей вийшли на вулицю, щоб захистити права тварин

Понеділок, 16 вересня 2019 15:22
Вчора, 15 вересня, Тернопіль приєднався до всеукраїнського маршу за права тварин. Акція відбулась під гаслом «Захист слабких – справа сильних!».

Учасниками маршу у Тернополі стали сотні небайдужих містян — від дітей до людей похилого віку, які переконані, що суспільство повинно бути більш гуманним до тварин, адже вони безпомічні та як ніхто потребують захисту.

Тернополяни пройшли маршем вулицею Руською, аби привернути увагу громадськості до проблеми. Люди тримали у руках плакати із надписами «Врятуй тварин від знущання», «Цирк з тваринами — не розвага», «Життя тварин важливіше шуби» тощо. Під час маршу його учасники викрикували також гасла із закликами припинити знущання над тваринами.

Отож, серед основних вимог заходу:

— відмова від використання живих тварин для експериментів тощо;

— заборона використання тварин у цирках і дельфінаріях;

— заборона експлуатації тварин для жебракування і фотопослуг;

— заборона створення і функціонування притравочних станцій;

— заборона хутрових ферм;

— припинення програм масового вбивства безпритульних тварин у містах України тощо.

Крім того, гна Театральному майдані активісти висловили пропозиції про те, що на рівні держави потрібне сприяння створенню зоополіції та запровадження в Україні дієвої системи контролю і покарання за жорстоке поводження з тваринами. Також важливим є розвиток реабілітації тварин і центрів утримання тварин, що постраждали від людини та її діяльності, сприяння припиненню діяльності живодерів-догхантерів. На думку зоозахисників, подбати потрібно і про внесення диких тварин природного ареалу України, що знаходяться на межі зникнення, до Червоної книги України. А також про чітке визначення права власності на тварину та позбавлення такого права в результаті жорстокого поводження для забезпечення відповідальності власників.

До слова, ініціатором всеукраїнського маршу став рух UAnimals. Він відбувся вже втрете і зібрав любителів тварин у 24-ох містах України.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ