Читайте нас в соціальних мережах

Після замаху на Крисоватого вчена рада ТНЕУ відмовилася від землі, закріпленої за вишем

Понеділок, 09 вересня 2019 16:24
За навчально-дослідним виробничим господарством «Наука» ТНЕУ закріплено 1294, 9379 га земельної ділянки, від якої у Тернопільському економічному університеті відмовляються.

Посприяти у вирішенні питання з відчуженням ділянки, яка знаходиться в постійному користуванні НДВГ «Наука», вчена рада ТНЕУ просить президента України Зеленського. Таке прохання представники ради оприлюднили у зверненні до гаранта Конституції України.

А зачитав документ проректор з нaуково-педaгогічної роботи ТНЕУ Миколa Шинкaрик сьогодні, 9 вересня від чaс зaсідaння.

—  Досі залишається невирішеною проблема із користуванням земельною ділянкою, яка закріплена за навчально-дослідним виробничим господарством «Наука» ТНЕУ. Понад 20 років ведуться дебати про законність чи незаконність закріплення цієї ділянки за університетом. Зі зміною політичної ситуації та законодавства у Тернопільському національному економічному університеті постала необхідність законодавчого обґрунтування правами на користування. Вчена рада в черговий раз підтверджує свою добровільну відмову від земельної ділянки, яка перебуває в постійному користуванні господарством «Наука» ТНЕУ з 1997 року. У зв’язку з вищевикладеним уклінно просимо вас, пане президенте, у вирішенні питання з відчуженням земельної ділянки 1294, 9379 га, яка знаходиться в постійному користуванні НДВГ «Наука».

Трагічні події, що відбулися 4 вересня 2019 року вкотре підтверджують, що людина, її життя і здоровя, честь і гідність, недоторканість та безпека стоять вище, аніж володіння правами на земельну ділянку. Розслідування справи про замах на вбивство ректора ТНЕУ Андрія Крисоватого та його дружини просимо взяти під особистий контроль, — прочитав перед колективом проректор.

Як наголосив Миколa Шинкaрик, саме сьогодні звернення буде направлено в Київ до президента України.

Додати коментар