Читайте нас в соціальних мережах

Мистецькі навчальні заклади Тернополя піднімають батьківську плату

Четвер, 08 серпня 2019 16:33
Відвідування початкових мистецьких навчальних закладів Тернополя вже з нового навчального року стане дорожчим. Зростає батьківська плата за навчання дітей.

Рішення «Про погодження батьківської плати в початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладах» було прийняте вчора, 7 серпня, під час засідання виконавчого комітету ТМР.

Щоправда, суми ці будуть незначними.

За словами начальника управління культури і мистецтв ТМР Олександра Смика, рішення приймали, зважаючи на клопотання директорів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів, які просили збільшити вартість навчання. В середньому, батьки платитимуть на десять гривень більше.

— Це пов’язано із подорожчання комунальних послуг, енергоносіїв, зростанням соціального рівня населення, підвищенням зарплати педагогічним працівникам, — каже Олександр Смик. — Втім, є й перелік категорій дітей, які звільняються від батьківської плати.

Зокрема, це сироти, батьки яких загинули в АТО, діти, чиї батьки є учасниками бойових дій, діти, чиї батьки отримали інвалідність в АТО. Крім того, у документі зазначається, що найбільш талановиті діти та діти батьків-інвалідів (офіційно зареєстрованим місцем проживання яких є Тернопіль та населені пункти, які приєднані до Тернопільської міської територіальної громади) оплачують лише половину від вартості навчання.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ