Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопіллі дітей, які незахищені від кору, можуть не приймати у школи та літні табори

П'ятниця, 17 травня 2019 18:00
Лише за минулий тиждень в Тернопільській області зареєстровано 212 нових випадків кору, 148 з яких - діти. Відтак, регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій рекомендувала не приймати у літній табір та не допускати до навчання невакцинованих дітей.

«Відповідне рішення прийняте у зв’язку з високим рівнем поширення захворюваності на кір в області. Після заходів з додаткової імунізації рівень захворюваності значно зменшився, утім, зараз показники знову демонструють зростання», — інформують у Центрі громадського здоров’я МОЗ.

Загалом, регіональна комісія прийняла 30 протиепідемічних заходів щодо кору. Серед іншого йдеться, що діти не зможуть навчатися в закладах освіти, якщо не мають відповідних щеплень. Зокрема, у п. 6.2. зазначено: «Забезпечити виконання ст. 15 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» про недопуск нещеплених дітей до навчання».

До слова, за даними управління охорони здоров'я Тернопільської ОДА, область забезпечена вакциною від кору більш, ніж на 100%. Тим часом у Центрі громадського здоров’я МОЗ таку позицію місцевої влади абсолютно підтримують, адже таким чином, йдеться про захист населення від смертельно небезпечної хвороби.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ