Читайте нас в соціальних мережах

Тернополяни замайоріли усіма кольорами вишиванок на головному бульварі міста (фоторепортаж)

Четвер, 16 травня 2019 16:39
Попри дощову погоду, сьогодні, 16 травня у центрі Тернополя було дуже яскраво – близько п’ятдесяти тернополян вийшли на флеш-моб «Спільне фото у вишиванках», одягнувши улюблену вишиту сорочку чи сукню.

Щоб зробити спільне селфі, хлопці та дівчата вишикувалися одне біля одного поблизу пам’ятника С. Крушельницької. Після загального фото присутні не поспішали розходитися – спілкувалися, знімкувалися, розповідали про своє національне убрання.

Вперше проводимо подібний захід. Ця ініціатива неабияк прийшла до вподоби представницям нашої громадської організації, адже у День вишиванки кожна людина одягає орнаментовий убір. Сьогодні в УД «Перемога» паралельно проходить подія, до якого долучилися наші жінки. От ми вирішили провести інший цікавий захід у центрі міста. Мета нашого флешмобу – стимулювати людей одягнути вишиванку, популяризувати головний національний убір. Вишиванка пасує будь-кому, цей одяг робить нас кращими, щасливішими, — поділилася ініціаторка флешмобу - віце-президентка ГО «Ділові Українські Жінки в Тернопільській області» Олеся Чванкіна.  

Тернополянка зазначила, що сьогодні до заходу долучилося чимало талановитих жінок, які прийшли у вишиванках, створених своїми руками.

Цього дня пишно майоріла червоним кольором давня вишиванка Ірини Терлецької.

IMG_6136.JPG

Моя вишиванка – з села Дзвинячка Борщівського району. Дісталася мені у спадок. На жаль, сьогодні вже немає майстрів, які би могли виготовити подібний убір, саме тому дуже ціную свою річ. Для мене вишиванка – символ сім’ї, традиції, історії свого роду. Вишиванки – це наша країна, її минуле та майбутнє, тому ми повинні бережно ставитися до національного одягу. Дуже приємно було нині вперше долучитися до флешмобу, перебувати серед ділових жінок та молоді в традиційних уборах, — розповіла Ірина Терлецька.

Пані Ірина згадує, як у її шкільні роли молодь не хотіла одягати вишиванку - соромилася. Сьогодні, за словами жінки, носити вишитий одяг – гордість.

Зазначимо, що організували захід представниці ГО «Ділові українські жінки в Тернопільській області». 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ