Читайте нас в соціальних мережах

Особливий світ мальованої краси "оздоблює" настінні годинники тернополянки

Четвер, 21 лютого 2019 18:43
Маючи вдома один із вишуканих настінних годинників, які своїми руками створила мешканка Тернополя Олеся Залипська, вам знову і знову хотітиметься подивитися, яка година. І недаремно, адже від скляних диво-виробів умілиці важко відірвати погляд.

Як розповіла дівчина, яка за фахом є дизайнеркою графіки, всього своїми руками вона зробила чотири годинники – два розмалювала у Петриківському стилі, на третьому зобразила пейзаж, останньому – котика. Свої вироби виставила на продаж у місцевих крамницях.

Виготовила перші годинники два роки тому. Почалося все з того, що готувалася до участі у фестивалі народної творчості, який мав відбутися у селі Жуків Бережанського району на Тернопільщині. В мене були різноманітні роботи, які мала представити на ярмарку під час заходу. Це – розписи на дереві, магнітиках, картини на полотні. От спробувала і годинники з розписом зробити до фестивалю. Скло для виробів замовила на сайті, де продають різноманітні вироби для рукоділля. До речі, таке скло також можна замовити в одній із тернопільських майстерень. Там матеріал вирізують такого розміру, який вам потрібен. А візерунки у Петриківському стилі я виводила на склі акриловими глянцевими фарбами. Доводилося наносити декілька шарів фарби, аби малюнок «тримався» на матеріалі щільно й суцільним кольором. Після нанесення фарби чекала, поки виріб висохне, а потім ще покривала його лаком, аби остаточно закріпити картину, — розповіла умілиця.

Дівчина зазначила, що зараз їй дещо не вистачає часу, аби періодично займатися виготовленням годинників. Бо пані Олена також пече та оздоблює на замовлення пряники. Однак майстриня планує повернутися до цього заняття десь через місяць.

8734869.jpg

image3678-7604.jpg

53264756987.jpg

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ