Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині на 4-х гектарах шукатимуть вибухонебезпечні предмети

Середа, 30 січня 2019 13:45
Упродовж 2018 року на Тернопільщині піротехнічні підрозділи більш ніж 270 разів залучалися до виявлення та знешкодження вибухонебезпечних предметів, а окрема робота з ліквідації триває і досі.

Як підмітив під час брифінгу начальник Управління ДСНС України у Тернопільській області Віктор Маслей, на піротехніків краю припадає багато навантаження, адже ще в жодній області України на одній території не виявляли стільки вибухонебезпечних предметів, як на Тернопільщині.

У вересні минулого року в лісосмузі поблизу селa Вілія, що в Шумському рaйоні, під чaс пошуку метaлобрухту місцеві мешкaнці знaйшли вибухонебезпечні предмети чaсів другої світової війни. Цю подію клaсифікувaли як нaдзвичaйну ситуaцію. Тaм ліквідaція відбувaється й досі, aдже у зв’язку з великими мaсштaбaми території потрібен тривaлий, щоб вилучити тa знешкодити предмети. Зокремa, у 2018 році нa цьому місці було виявлено, a опісля знищено понaд 370 aртилерійських снaрядів. Територію площею 4 гектaри ми включили до плaну розмінувaння у 2019 році. Цей простір будемо поступово обстежувaти тa очищaти, — нaголосив пaн Віктор. 

Як додав очільник ДСНС, подібна ситуація мала місце поблизу селища Великі Бірки у Тернопільському районі. Там ліквідація вибухонебезпечних предметів тривала близько три роки – з квітня 2015 по грудень 2018 роки. Загалом в ході операції поблизу Бірок було обстежено 3 гектари землі й вилучено, вивезено, знищено 319 предметів. 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ