Читайте нас в соціальних мережах

Тернополянам роз'яснили нюанси запровадження нашумілої "розписки" для сексу

Середа, 16 січня 2019 14:41
Тернополяни, які вважають, що вдало жартують про секс по «розписці», мають подумати, чи так само смішно тим їхнім співвітчизникам, які пережили сексуальне насильство. Про це у ранковому ефірі телеканалу “Прямий” говорила й урядовий уповноважений з питань гендерної політики Катерина Левченко.

Йдеться про нововведення до Кримінального кодексу України, якими внесено зміни у тлумачення понять "зґвалтування" і "сексуальний злочин", що набули чинності 11 січня 2019 року.

— «Розписки» не потрібні. Взагалі ті, хто постраждав від сексуального насильства, думаю, дуже болісно сприймають усі ці жарти. Кількість таких людей, на жаль, невідома, бо після злочину, а сексуальне насильство, тим більше зґвалтування, — це є злочин, до правоохоронних органів або соціальних служб звертаються одиниці. Чому? Ну тому що будуть сміятися так само, як над цими змінами, які внесені до Кримінального кодексу, - сказала Катерина Левченко, коментуючи реакцію деяких українців на зміни до Кримінального кодексу про згоду на секс,

Вона радить подумати про зґвалтованих жінок та чоловіків, поспілкуватися із постраждалими, а також замислитися про те, що будуть ці жартівники кричати про випадки, якщо, не дай Боже, самі стануть жертвами насильства.

Уповноважений з питань гендерної політики зазначила, що на родини ці зміни до Кримінального кодексу не вплинуть.

— Не потрібно розглядати, що це стосується всіх абсолютно. Кримінальний кодекс пишеться для суспільства, але ми знаємо, що його наявність не означає, що усі ми є суб’єктами, які скоюють якийсь злочин, - наголосила Левченко.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ