Читайте нас в соціальних мережах

"Відмазати" від призову: тернополян попереджають про новий вид шахрайства

Вівторок, 18 грудня 2018 18:34
В Україні набирає обертів новий вид шахрайства, про який варто знати мешканцям Тернопільщини, аби не потрапити «на гачок». Шахраї присилають людям повідомлення нібито з військкоматів про мобілізацію і за велику суму пропонують їх "відмазати".

Так, люди отримують повідомлення, в яких їх нібито пропонують списати з баз мобілізації на 2019 рік. Звісно, за це вимагають «кругленьку» суму з кількома нулями. А в разі ігнорування зловмисники погрожують своїм жертвам мобілізацією в першій черзі.

Натомість у військкоматах заявляють, що це справа рух аферистів і на даний момент викликаються тільки резервісти, які проходили військову службу, які були призвані по мобілізації в зоні АТО або ООС. Про шахрайство радять повідомляти у поліцію, а у тому, що це так і є сумнівів у військкоматі не  мають, адже жоден український військовий комісаріат не веде телефонних баз військовозобов'язаних, а про призов повідомляє повісткою.

Нагадаємо, після введення воєнного стану в Україні, армія проводить підготовку військ до відбиття можливого нападу Росії – будуть передислоковані додаткові війська до кордону, а також скликають резервістів на збори.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ