Читайте нас в соціальних мережах

У парку на Тернопільщині перехожих захоплює "краса по-японськи" (фото)

Середа, 05 грудня 2018 16:17
В райцентрі Заліщики, що на Тернопільщині, розташований унікальний парк, в якому ростуть дивовижної краси дерева, серед яких є одне, що особливо приваблює туристів.

Це – софора японська, яка вирізняється своїм покрученим стовбуром. Її, за словами кандидата географічних наук, викладача Тернопільського національного педагогічного університету Богдана Гавришка, в Україну завезли 110 років тому.

— Тут, у парку, пам'ятці садово-паркового мистецтва (заснованого ще у XIX ст. на березі Дністра), що розташована на території колишнього палацу баронів Бруницьких, росте більше півсотні дерев, кущів і ліан. Серед них є рідкісні, екзотичні й реліктові, як от гінкго дволопатеве, тюльпанове, залізне дерево та софора японська, — говорить науковець. — Це дерево цвіте лише раз на два роки, покриваючись довгими, до 30-35 см, китицями ясно-жовтих духмяних квіток.

До слова, і кора, і суцвіття, і плоди софори японської - отруйні. Позаяк, вона приваблює туристів не лише навесні чи влітку, але й взимку. Адже покручений, у кілька десятків метрів заввишки стовбур софори із потрісканою засніженою корою виглядає, як тіло велетенського удава.

630_360_1544002744-475.jpg

за матеріалами Укрінформу

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ