Читайте нас в соціальних мережах

У Теребовлі відкрили IT-школу для дітей

Четвер, 08 листопада 2018 11:20
Уже стартував набір учнів в експериментальні групи Do_IT: віком 6-8 та 9-12 років. З 12-го листопада заплановано розпочати навчання. У перших пробних групах навчання буде безкоштовним. З січня 2019 року для усіх бажаючих школа пропонуватиме платні послуги різноманітних ІТ-курсів.

Школу відкрили у приміщенні колишньої Станції юних техніків, а сьогодні – у відділенні Теребовлянської мистецької школи з інформаційно-технічним напрямком.

Цей освітньо-технологічний майданчик втілено спільними силами Теребовлянської міської ради та партнерів програми ДОБРЕ, повідомили в облраді.  Він передбачає навчання сучасних технологій як дітей, так і дорослих. Тут діти, які цікавляться гаджетами, зможуть знайти своє покликання, а усі бажаючі матимуть унікальну можливість спробувати себе в ролі ІТ-фахівця. На базі школи вивчатимуть хмарні сервіси, 3d моделювання, а вступ до програмування стане чудовим стартом для майбутнього курсу робототехніки. Крім того,  передбачається робота з професійною цифровою фототехнікою, обробка та монтаж фотознімків та багато іншого.

Відповідно до проекту закордонні партнери через американський фонд USAID профінансували придбання техніки для школи: планшетів, ноутбуків, мультимедійного та фото-обладнання на суму близько 450 тисяч гривень. Близько 650 тисяч гривень вклала у цей проект Теребовлянська міська рада: на внутрішні ремонти приміщень, придбання меблів, заміна вікон, дверей та опалення, облаштування санвузлів.

45291724 258365201693600 545304788955299840 n

В офіційному відкритті взяли участь викладачі школи, депутати Молодіжної міської ради та запрошені гості – керівники та програмні експерти програми ДОБРЕ. Для гостей викладачі з волонтерами ММР провели цікавий інтерактивний урок, під час якого використовували різноманітні технологічні інструменти, спільно розв’язували ігрові завдання, складали Теребовлю як пазл і малювали на планшетах туристичні маршрути містом, а також  знайомились з можливостями перегляду фото360 через Кардборд.

Реєстрація на офіційній сторінці школи триватиме до 11 листопада включно. 

Офіційна сторінка Школи Do_IT у Фейсбуці : https://www.facebook.com/kompschooltereb/

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ