Читайте нас в соціальних мережах

Відтепер розшукувати зниклих дітей на Тернопільщині допомагатиме Київстар

П'ятниця, 02 листопада 2018 15:00
З 31 жовтня у Тернопільській області почав роботу спільний проект Нацполіції та Київстару «Пошук дітей».

Він має на меті допомагати Національній поліції України розшукувати зниклих дітей. На запит правоохоронців Київстар буде надсилати SMS-повідомлення абонентам, які могли бути свідками зникнення і можуть повідомити правоохоронним органам інформацію, що могла б допомогти відшукати дитину.

"Кількість зниклих дітей щороку зростає. За 10 місяців цього року ми зареєстрували 57 заяв про зникнення дітей. Така цифра була у 2017 за 12 місяців. На даний момент усіх дітей ми розшукали", - повідомив начальник відділу Ювенальної превенції управління превентивної діяльності ГУНП в Тернопільській області Петро Тихович.

Послуга працює таким чином:

  1. Київстар отримує від Національної поліції України запит на SMS-розсилку, що містить інформацію про зниклу дитину та місце, де її бачили востаннє;
  2. Київстар розсилає інформаційні SMS на номери телефонів абонентів, які могли бути свідками зникнення, адже вони користувалися послугами зв'язку (телефонували, писали SMS або користувалися мобільним інтернетом) у радіусі 1–3 км від місця події;
  3. У тексті SMS є інформація з прикметами зниклої дитини та посилання на сайт МВС з її фотокарткою;
  4. Ті абоненти, які володіють інформацією щодо дитини, можуть допомогти у пошуках, зателефонувавши на номер 102.

Отримавши повідомлення від поліції, мобільний оператор оброблятиме інформацію в межах 30 хвилин, після чого почне розсилку СМС.

В Україні така послуга почала діяти 15 місяців тому. За цей час з допомогою «Пошуку дітей» знайшли 111 осіб. Тернопільська область долучилася до проекту останньою.

Сьогодні у Тернополі презентували соціальний проект Нацполіції та Київстару «Пошук дітей». На запит правоохоронців мобільний оператор буде надсилати SMS-повідомлення людям, які могли б бути свідками зникнення і можуть повідомити інформацію, про дитину, щоб допомогти її відшукати. Тернопільська область – остання в Україні, де почав діяти такий проект.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ