Читайте нас в соціальних мережах

Під російські санкції потрапили й представники з Тернопільщини

П'ятниця, 02 листопада 2018 09:20
У списку 322 українських громадян і 68 компаній, щодо яких Росія ввела економічні санкції, є й представники Тернопільщини.

У цьому переліку опинилися народні депутати Олег Барна і Тарас Пастух, колишній голова Тернопільської облдержадміністрації, а нині – депутат Верховної Ради Юрій Чижмарь.

А також: уродженець Чорткова, Міністр інформаційної політики України Юрій Стець та уродженець Бучача Кузів Роман Михайлович.

Крім того, у санкційному списку згадане Товариство з обмеженою відповідальністю "Синьків АГРО" (Тернопільська область, Заліщицький район, с. Синьків, вул. Центральна, д. 1, ЄДРПОУ 38996366).

Олег Барна так прокоментував цю подію на своїй сторінці у мережі Фейсбук: «Як сказано в постанові, вона передбачає «блокування безготівкових коштів, бездокументарних цінних паперів і майна на території Росії і заборону на перерахування коштів (виведення капіталу) за межі Росії" і, мабуть, це було б жахливою новиною, якби не одне «але»: особи, які підпадають під санкції, враховуючи мене, в Росію не їздять, та й бізнесу там не мають, і навіть компанії, на які поширюється дія постанови, відреагували на неї досить холодно,адже давно вже переорієнтувались на інші зарубіжні ринки, а та невелика частина, яка ще не встигла цього зробити, звісно, зазнає певних збитків, але негативні наслідки відчує і Росія,адже сама ж з ними і співпрацює. Тож можна сміливо заявити,що спроба задіяти економічний важіль впливу на Україну зазнала цілковитого краху, і замість того, щоб принести неприємності українцям, за законом бумеранга принесла їх більшою мірою лишень Москві».

Поділився своїми думками щодо цього списку й екс-голова ОДА Тернопільської області Юрій Чижмарь: «Санкційний список РФ, куди і мене включили, на перший погляд, виглядає як дзеркальна відповідь на рішення РНБОУ та Президента України. Приємно, що в Росії оцінили мою позицію) Але не це мета Росії... Санкційним списком Кремль хоче закинути нам у суспільство тему для обговорення: хто свій, а хто «рука Кремля». Не важко спрогнозувати, що місцеві «корисні ідіоти» вже вичитують списки і тих політиків, кого там нема, почнуть змушуватимуть пояснювати, чому в РФ їх в список не включили. Кремль створює ще один гібридний спосіб маніпулювати громадською думкою. Не дарма список з‘явився не минулого року, а перед виборами».

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ