Читайте нас в соціальних мережах

Тернопільські перевізники погрожують повною зупинкою громадського транспорту і вимагають 10 гривень за проїзд

Середа, 24 жовтня 2018 18:26
Перевізники Тернополя прийшли на позапланову зустріч із начальником управління транспорту Тернопільської міської ради Ігорем Мединським відразу з погрозами. Вони обіцяють: якщо тариф на перевезення пасажирів не зміниться, громадський транспорт міста просто зупиниться.

Зокрема, вони вимагають підвищити проїзд до 10 гривень у маршрутках та 8 гривень у тролейбусах. Мовляв, їхній бізнес «на межі виживання» і далі так тривати не може, адже вони мають величезні борги та не збираються з власної кишені платити за перевезення пасажирів.

«Субвенцій ви не даєте, валідатори затримують виплати. А нам що робити? Критичною ситуація є ще з початку осені, а ви нам вже два місяці голову крутите, — каже керівник «Менс-Авто» Андрій Намака. — Лише в мене вже назбиралось 300 тисяч боргу за солярку. Далі так їздити ми не можемо, тому змушені зупинитись. Кому вигідний такий бізнес, де ти в мінусі?»

Вислухавши вимоги перевізників Ігор Мединський розповів, що вже є підготовлений проект рішення, в якому закладений тариф – 9 грн у маршрутках – за оплати готівкою, 7 грн – проїзним електронним квитком і 6 грн – персоніфікованою карткою тернополянина. Він попросив перевізників не вдаватися до крайніх заходів, адже від цього страждатимуть люди.

Та компромісу досягти так і не вдалося. Остаточне ж рішення про зміні тарифів прийматимуть вже найближчим часом на засіданні виконавчого комітету ТМР.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ