Читайте нас в соціальних мережах

За останні роки на Тернопільщині немає жодної смерті від вакцинації

Середа, 24 жовтня 2018 12:06
Попри те, що дехто поширює чутки про летальні випадки через щеплення, результати досліджень доводять, що на Тернопільщині, як і в Україні відсутній причинно-наслідковий зв'язок між проведенням імунізації і смертю.

Як розповіла головна позаштатна спеціалістка-епідеміолог управління охорони здоров’я Марія Павельєва, людям потрібно боятися смерті не від щеплень, а від недуг, які можуть навіть мати летальні наслідки.

У нашій державі всі несприятливі випадки, які виникають після вакцинації, розглядають на державному рівні при громадському центрі здоров’я. Робоча комісія одразу ж висилає своїх фахівців – лікарів, спеціалістів з вакцинації, які приїжджають і на місці вивчають подібні ситуації. Було визначено, що за останні роки по Україні жодних смертельних випадків, які би були пов’язані з вакциною, не траплялося. Коли проводять розслідування, то вдається з’ясувати, що не вакцина є причиною смерті, а переважно недогляд батьків чи супутні захворювання, які виникли одночасно з вакцинацією, — повідомила спеціалістка.

Жінка наголосила, що вакцини в Україні – безпечні, перекваліфіковані Всесвітньою організацією здоров`я та мають багаторічний позитивний досвід застосування. 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ