Читайте нас в соціальних мережах

Тернополяни, не довіряйте агенціям реєструвати вас на «Зелену Карту»

П'ятниця, 12 жовтня 2018 16:46
Жителям Тернопільщини варто знати, що з агентствами, які пропонують послуги із реєстрації на «Зелену Карту», пов’язано багато видів шахрайства.

Як розповіла у Тернополі віце-консул Сполучених Штатів Америки Емілі Тікенсон, агентства, які пропонують послуги із реєстрації на «Зелену Карту», можуть використовувати шахрайські схеми. Зі слів жінки, одним із їх видів є пропозиція третіх осіб зареєструвати учасника в лотереї.

Представники агентств можуть виїжджати на площі великих міст, вокзали, ринки, афішувати лотерею «Зеленої Карти» і просто на місці збирати інформацію про людей, які бажають емігрувати в США. Потім людей реєструють, а коли ті виграють, дзвонять і повідомляють новину. Інформацію про місце та дату співбесіди часто розкривають лише за гроші.

Багато людей довіряють агенціям та дають їм заповнювати анкети. Краще не варто це робити, адже фірми нерідко можуть викрасти ваші дані та щороку заповнюють анкети без вашого відома й дозволу. Якщо ж у системі є багато анкет з вашим ім’ям та прізвищем, вони потім будуть дискваліфіковані. Найкращий варіант – заповнюйте анкети самостійно. Якщо ми отримаємо інформацію, що у вас є багато анкет, або дізнаємося про шахрайство агенції, ми передамо цю інформацію в поліції, проте надалі не зможемо контролювати, як просувається розслідування, — наголосила  Емілі Тікенсон.

Пані віце-консул підмітила, що інколи до них приходили люди, які скаржилися, що подавали лише одну заявку на "Зелену Карту", проте не розуміли, звідки у них декілька анкет. Люди хотіли з’ясувати, хто використовує їхню інформацію.

Як пояснила гостя, в посольстві збирають дані, хто ж нівелює правилами реєстрації та передають цю інформацію жертвам шахрайства. Люди можуть розпорядитися отриманою інформацією на власний розсуд – можуть подати в поліції або на подавати.

Варто зазначити, що досить часто інформації для реєстрації на «Зелену Карту» можна отримати про особу з її акаунтів у соціальних мережах. Відтак, агентства реєструють людину на програму, причому вона сама про це не знає, а коли виграє, то дзвонять їй і пропонують за гроші надати подальші інструкції для отримання імміграційної візи.Такі схеми можливі частково тому, що учасники надають інформацію про себе третім о собам.

Потрібно памятати, що після реєстрації на сайті, кожному учаснику приходить лист із підтвердженням і особистим кодом, за яким потім можна перевірити стан заявки (виграв ти чи ні), а також дізнатися всю поточну інформацію. Ті ж люди, які реєструються не особисто, коду не отримують.

Додати коментар