Читайте нас в соціальних мережах

Як тернопільських матусь в декреті "розводять", пропонуючи роботу на дому

Вівторок, 09 жовтня 2018 15:49
Тернопільська журналістка Наталія Червак розповіла про те, як матусям в декреті не потрапити на гачок аферистів, які пропонують роботу на дому. Спонукала її до цього невигадана історія однієї із знайомих, яка таки вирішила спробувати підзаробити, довірившись «роботодавцю» з соцмережі.

«Просто дістали повідомлення на кшталт "реальні гроші на карту щодня", " лише одим кліком", "перегляд реклами", " реальна компанія", "збір деталей вдома" і обовязково (!) ставте +++ у коментарях. Що дивно, мої знайомі мамусі ліпашать плюсики під цими розводами і чекають, що через кілька годин їм на карту прийдуть "реальні гроші". Я все це ігнорила, аж поки не побачила розпачливий пост однієї мами. Жінка пише, що погодилася на збір розеток і вмикачів вдома. Пропонували 5 тисяч гривень в місяць за таку роботу, з потижневою виплатою», — пише тернополянка.

Для того, аби здатись ще більш переконливими, «роботодавці» навіть вислали відео, у якому наглядно демонструється як правильно збирати розетки і вмикачі. Втім, далі була одна умова – на деталі потрібно було скинути 500 гривень. Далі запчастини мали надіслати на адресу жінки, а вона – спокійно виконувати свою роботу. Та після того, як гроші було скинуто, від «роботодавця» не було ні слуху, ні духу — жінка і гроші втратила, і без роботи залишилась.

«Тому усім, хто шукає підзаробіток варто знати:

Якщо вам обіцяють "реальні гроші" за роботу, яку нині у 21 ст, роблять машини на заводах, то швидше за все - ці гроші не реальні.

Якщо від вас не чекають освіти, досвіду, достатньо вільного часу, беруть всіх, хто поставить +++, то ви заслуговуєте кращого.

Якщо у вас вимагають гроші на деталі, на навчання, завдаток для гарантій або ще на якусь фігню - не ведіться і не пересилайте гроші - це шахрайство!

Нині уже існують бази для перевірки моб. телефонів, рахунків, які у чорному списку. Не полініться перевірити людину, які перераховуєте кошти.

Шукаючи роботу в декреті, звертайтеся до знайомих людей, або займіться власною справою - випікайте солодощі торти, вишивайте, малюйте, вяжіть, шийте на замовлення. Таким чином ви будете впевненні у майбутній зарплаті, яка у такий нелегкий час знадобиться вам і вашій дитині», — радить Наталія Червак.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ