Читайте нас в соціальних мережах

В селі на Тернопільщині парафіяни збудували новий московський храм (фото)

Четвер, 20 вересня 2018 19:30
Прихильники УПЦ Московського патріархату на Тернопільщині звели собі нову церкву у селі Котюжини Збаразького району. А все тому, що попереднє приміщення храму «захопили» вірні Київського патріархату.

Війна за приміщення церкви святого Стефана розпочалася давно. Спочатку там молилися православні МП, але згодом прихильники УПЦ Київського патріархату стали вимагати почергового богослужіння в храмі та почали відправляти там службу.

Остаточно доступ до культової споруди в селі послідовники Кирила втратили, коли в лютому 2017-го місцева церковна громада вирішила перейти під юрисдикцію Київського патріархату. Кілька місяців прихожани УПЦ збирались на літургію в будинку священика, але згодом втратили доступ і до нього.

Відтак, вірні УПЦ МП взялися за спорудження тут нової церкви, ділянку під яку пожертвував один із парафіян. Будувати новий храм допомагали Київська митрополія УПЦ, благодійний фонд «Фавор», що діє з благословення Священного синоду УПЦ, та Почаївська лавра. На відкриття нової церкви в Котюжинах приїхав митрополит Тернопільський та Кременецький УПЦ Сергій, який освятив храм.

 Наразі в різних судових інстанціях триває розгляд справи щодо володіння сільським храмом.

lkn_577791891.jpg

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ