Читайте нас в соціальних мережах

Випускників тернопільських ПТУ зобов'яжуть відпрацьовувати 3 роки?

Четвер, 13 вересня 2018 18:15
Тернопільських учнів ПТУ невдовзі можуть змусити відпрацьовувати три роки після закінчення навчання. Так, робоча група при Міністерстві освіти працює над проектом, відповідно до якого випускників професійно-технічних училищ, у які інвестує роботодавець, зобов'яжуть працювати на роботодавця три роки.

Про це під час зустрічі з представниками бізнесу міністр освіти та науки Лілія Гриневич. На її думку, взаємодія бізнесу для професійно-технічної освіти є дуже важливим ресурсом і резервом, який ми не використовуємо.

"Зараз у нас працює робоча група з роботодавцями, яка розробляє пакет нормативних змін "Рух на зустріч". Роботодавець хоче гарантій. Якщо роботодавець входить до дуальної системи навчання, якщо він вкладає, він повинен отримати гарантії, що потім ті діти, які досягли певного рівня кваліфікації, і роботодавець вважає, що вони вже мають цей рівень, відпрацювали в нього на виробництві. Тому що наразі, таких дітей часто переманюють за кордон. Йде мова про затвердження Кабміном типової тристоронньої угоди між закладом професійно технічної освіти, роботодавцем та фізичною особою – учнем такого закладу, про зобов'язання відпрацювати три роки у цього роботодавця за умови досягнення відповідного рівня кваліфікації", - зазначила Лілія Гриневич.

Такої ж думки, схоже, і очільник Тернопільщини. Він вважає, що випускники не повинні виїжджати закордон, а освоювали професію тут, на рідній землі.

«Сьогодні маємо працювати за таким принципом, який дозволить в особі професійно-технічної освіти формувати партнера для бізнесу, для органів державної влади і місцевого самоврядування. Наше завдання, щоб діти, за підсумками навчання впродовж трьох років, не виїжджали за кордон, а працювали на власних виробництвах, садах, тракторних бригадах і займалися господарською діяльністю», — говорить Степан Барна.

До слова, вищезгаданий проект рішення, про який розповіла міністр освіти, ще розробляється, і термін відпрацювання може бути змінений на один чи два роки. Крім того, роботодавець зможе розривати угоду, якщо працівник не підтвердить рівень кваліфікації. Також угода може бути розірвана у випадку форс-мажорних обставин.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ