Читайте нас в соціальних мережах

Будівництво ГЕС на Дністрі: місцевим депутатам погрожують?

Середа, 12 вересня 2018 08:12
Учора, 11 серпня, за ініціативи депутата Тернопільської обласної ради Василя Чашки було скликано тимчасову контрольну комісію з питань будівництва ГЕС на Дністрі.

Василь Чашка стверджує, що володіє інформацією про здійснення тиску на депутатів Заліщицької селищної ради з боку представників «Укргідроенерго», які вимагають від них погодження на будівництво каскаду ГЕС. Однак підтвердити чи спростувати цю інформацію депутат не в змозі, оскільки інформатори вирішили залишитися «в тіні», не надавши жодних доказів.

– До мене звернулися 4 депутати селищних рад в Заліщицькому районі про  те, що на них у режимі телефонних дзвінків створюється тиск задля надання на місцевому рівні погодження щодо будівництва каскаду ГЕС на території Дністра. ПАТ «Укргідроенерго» напрацьовує технічну документацію та продовжує підготовчі роботи щодо будівництва. Згідно з цим я надіслав депутатський запит і Віктор Овчарук за протокольним дорученням вирішив зібрати цю комісію. Я вважаю, що вона має прийняти моє усне звернення щодо цієї ситуації, адже згідно з рішенням Тернопільської обласної ради від 3 березня 2016 року будівництво каскаду ГЕС з водосховищами на верхньому Дністрі на території Тернопільської області є забороненим.  Згодом у мене буде підтвердження від правоохоронних органів за фактом здійснення тиску на депутатів селищної ради, – запевняє Василь Чашка.

За відсутності доказів, тимчасова комісія була змушена прийняти рішення про напрацювання матеріалу щодо неправомірних дій представників «Укргідроенерго». Також спільними зусиллями члени комісії погодилися розробити лист-звернення до вищих органів влади для того, аби отримати інформацію про виконанні та заплановані роботи ПАТ «Укргідроенерго» з наданням грошової звітності. Ці матеріали будуть представлені на черговій сесії обласної ради.

Коментарі  

0 #1 dfsdd 12.09.2018, 17:24
Заліщики це місто ,а не селище
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ