Читайте нас в соціальних мережах

Найнижчі зарплати - не на Тернопіллі

Понеділок, 03 вересня 2018 19:00
Тернополяни вже не вкінці зарплатної таблиці по Україні. Такими є результати аналізу середньої номінальної заробітної плати за липень, що її наводить Державна служба статистики.

Так, згідно офіційних даних, зараз найбільше отримують грошей на Донеччині та кияни. Зокрема, у липні працівники, що живуть у Донецькій, області отримували в середньому 9 764 грн, а кияни — 13 836 грн.

Високі зарплати мають також працівники, що проживають у Київській області — 9 410 грн та у Дніпропетровській 9 268 грн. Зарплати понад 8 тисяч гривень мають і жителі Вінницької, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Львівської, Миколаївської, Одеської та Полтавської областей.

А от найнижчі зарплати у липні були зафіксовані вже не на Тернопільщині, а в сусідній Чернівецькій області. Тут середня номінальна зарплата складає 7 168 грн. Ми ж у цьому рейтингу — зовсім поруч із разплатою 7265 грн. Це на гривню більше, ніж в Херсонській і на три в Чергігівській області. Вищевказані області перебувають внизу липневої зарплатної таблиці.

Якщо ж порівнювати зарплати за галузями, то у липні лідером стала фінансова та страхова діяльність — 16 417 грн, у сфері державного управління й оборона, обов’язкового соціального страхування працівники отримували у середньому — 14 088 грн, у сфері інформації та телекомунікацій — 14 058 грн, у сфері професійної, наукової та технічної діяльності — 12 145 грн, а у транспорті, складському господарстві, поштовій та кур’єрській діяльності — 10 239 грн. А от найнижчу зарплату отримували працівники сфери охорони здоров’я — 6 013 грн.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ