Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині розмір денних виплат лікарняних та декретних зріс приблизно на 30%

Понеділок, 03 вересня 2018 17:28
На Тернопіллі значно збільшився розмір середньоденних виплат за лікарняними і допомоги по вагітності та пологах. Тепер ці цифри на 34% і 28,6% відповідно більші по всій країні.

“Середньоденний розмір допомоги з тимчасової втрати працездатності за результатами І півріччя 2018 року зріс на 34% порівняно з тим же періодом 2017 року. Сума середньоденної виплати допомоги по вагітності та пологах зросла на 28,6%”, — повідомляє Фонд соціального страхування.

Як зазначили у Фонді, зростання розмірів допомоги відбулося за рахунок зростання мінімальної заробітної плати, а також загального зростання фонду оплати праці по країні.

Соцстрах нагадав, що декретні виплати надаються у розмірі 100% середньої заробітної плати застрахованої особи. Розмір лікарняних залежить від тривалості страхового стажу та складає 50% середньої заробітної плати (якщо стаж не перевищує 3 років), 60% (при стажі від 3 до 5 років), 70% (від 5 до 8 років) і 100% (якщо стаж — понад 8 років, або за наявності пільг відповідно до законодавства).

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ