Читайте нас в соціальних мережах

Фахівці дослідили, що у Тернополі найчистіше повітря

Вівторок, 28 серпня 2018 18:00
Стан повітря оцінювали за даними 129 спостережних постів. Визначали вміст 22 забруднювальних речовин, включаючи 8 важких металів.

У рейтингу забрудненості Тернопіль посідає останнє місце. Забруднення атмосфери у місті становить 2,5%.

У рейтингу 39 найзагазованіших міст України першу сходинку посів Маріуполь. 

Таку інформацію за перше півріччя 2018-го оприлюднила Центральна геофізична обсерваторія ім. Бориса Срезневського.  Після Маріуполя найвищі позиції в рейтингу займають Одеса, Луцьк, Кам'янське, Дніпро, Київ, Миколаїв, Слов'янськ, Кривий Ріг, Краматорськ, Рубіжне, Лисичанськ і Запоріжжя. До найменш забруднених віднесли Ізмаїл, Світловодськ, Чернівці та Харків.

Загалом по Україні, 2017-го рівень загазованості у Маріуполі й Дніпрі був дуже високий. У 13 містах – Кам'янському, Одесі, Слов'янську, Миколаєві, Луцьку, Києві, Кривому Розі – високий. Спеціалісти пояснили, повітря в цих містах насичене великою кількістю шкідливих речовин. Серед них формальдегід, фенол, фтористий водень, аміак, діоксид азоту, оксид вуглецю.

Екологічна ситуація в Україні порівняно з минулим роком практично не змінилася. Як і 2017-го, якість ґрунтових вод не відповідає нормам. Стан річок та озер не покращується. Цьогоріч зафіксували збільшення кількості радіонуклідів.

Чорне та Азовське море найбільш забруднені нафтопродуктами і фенолами. Деякі ділянки води – сполуками азоту амонійного та азоту нітритного. Через викиди підприємств ґрунти в містах мають підвищений вміст важких металів.

b960c36a9764c337b3dff677adb9787fabae281c

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ