Читайте нас в соціальних мережах

На головній площі Тернополя люди в незвичайному одязі співають ведійські мантри (фото, відео)

Вівторок, 21 серпня 2018 17:25
До Тернополя 21 серпня завітало близько десяти послідовників Крішни, які в центрі міста виконують ведійські танці, грають на особливих музичних інструментах та співають мантри.

 Прославляли Крішну -  Верховну Особистість Господа у ведичній культурі вайшнавісти, які представляють Міжнародне товариство свідомості Крішни. Чоловіки одягнули оранжеві, а жінки яскраві сарі, дхоті та співали людям махамантру «Харе Крішна». Послідовники ведичної культури також пропонували тернополянам за невеличку грошову пожертву на матеріали придбати деяку духовну літературу.

Зі щирими посмішками на обличчі, незвичними убраннями та музичними інструментами, кришнаїти одразу ж завоювали увагу багатьох людей. Містяни підходили до ведів, аби зняти на камеру їхні пісні й танці, сфотографуватися з ними чи просто помилуватися на особливих гостей.

Як розповів один із послідовників Крішни пан Роман, мантра «Гаре Крішна», яку сьогодні співали чоловіки й жінки, відома в багатьох традиціях індуїзму. Там вважається, що її слухання, вимовляння або оспівування підносить свідомість практикуючого на духовний рівень.

Суть ведійської культури, навчання полягає в тому, що веди повинні з ближнім ділитися щастям. Ведійські вищі навчальні заклади є в декількох містах України – Києві, Харкові, Дніпрі, а ми приїхали до вас з різних областей нашої держави. Дуже добре що в кожному обласному центрі країни є осередки для людей, які вірять в бога Крішну. При виконанні мантр для нас важливу роль виконують і музичні інструменти, зокрема барабани, які мають своєрідне налаштування гучності,наголосив чоловік.

Пан Роман додав, що сьогодні вони обрали для людей просту музику, аби містянам було легко співати й танцювати у такт з ведами.

IMG_3326.JPG

IMG_3319.JPG

IMG_3310.JPG

IMG_3313.JPG

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ