Читайте нас в соціальних мережах

Житель Тернопільщини взявся за ніж, аби уникнути відповідальності за браконьєрство (фото, відео)

Субота, 18 серпня 2018 12:14
Факт незаконної торгівлі рибою вчора, 17 серпня, на Центральному ринку у Тернополі виявили представники громадської організації «Протидія корупції та моніторинг екології “Cкеля”» разом із муніципальною поліцією.
Захисники довкілля намагались пояснити правопорушнику, що так робити не можна, але замість розуміння стикнулись з опором й погрозами.
Як розповів голова «Скелі» Андрій Об’єщик, отримавши повідомлення про самовільний продаж риби,  представники громадської організації разом із «муніципалами» виїхали на місце інциденту, аби з’ясувати походження товару.
– Прибувши на місце, ми побачили невідомого чоловіка та жінку, які продавали коропи з помітними слідами від браконьєрської сітки. Торгівля здійснювалась без будь-яких дозвільних документів. Громадяни мали лише чек про оплату оренди місця на ринку. Житель Великої Березовиці, який в браконьєрський спосіб виловив рибу, спершу запевняв, що рибалив вудкою, та згодом його слова виявились неправдою,– розповідає Андрій Об’єщик.
Коли чоловік надав неправдиві особисті дані, охоронці довкілля та працівники муніципальної поліції викликали патрульних. Почувши загрозу, громадянин почав чинити опір, витягнув ніж та взявся тікати геть. Під час затримання горе-продавець встиг заховати рибу в одному із кіосків на ринку.
– Ми почали йти слідом за чоловіком, а він закликав нас зупинитися, розмахував ножем та погрожував фізичною розправою. Вдалось наздогнали правопорушника за декілька сотень метрів від місця торгівлі. Там ми трохи заспокоїли громадянина до приїзду патрульних та слідчо-оперативної групи, – додав Андрій Об’єщик.
Інспектори патрульної поліції доправили порушника до відділку. У ході пояснень чоловік вибачився та зізнався, що дійсно продавав на ринку рибу, яку зловив у річці Серет браконьєрським способом – за допомогою сітки. На «любителя дармової риби» правоохоронці склали 3 адмінпротоколи за ст. 88-1, ст. 85.ч.4 та за ст. 173 КУпАП.
Представники громадської організації «Скеля» закликають громадян бути свідомими, не завдавати шкоди довкіллю, а в разі правопорушення – зупинитися, не чинити опору та найважливіше – не брати до рук зброї.
 
ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ